Devrimciler alanlara inecek

Devrimci İşçi Partisi (DİP) Kocaeli İl Örgütü, “Türkiye ve Ortadoğu'da Sınıf Mücadeleleri ve Sosyalistlerin Görevleri” adlı panel düzenledi.

Devrimciler alanlara inecek
banner158
banner174
 Sağlık Emekçileri Sendikası Kocaeli Şube binasında gerçekleştirilen panele Devrimci İşçi Partisi(DİP) Genel Başkan'ı Sungur Savran konuşmacı olarak katıldı. Savran panelde, sosyalistlerin ve devrimcilerin görevlerini anlatırken, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda, Gebze ve İzmit'te alanlara ineceklerini söyledi.

ÇÖZÜM METAL GREVİ
Partililerin de ilgi gösterdiği panelde konuşma yapan DİP Genel Başkanı Sungur Savran, “Ortadoğu'da 2011 ve 2013 arasında yaşanan en güçlü ifadesini Tunus'ta bulan geziyle başlayan halk isyanı ile Türkiye’de yaşanan devrimci dalganın yerini karşı devrimci dalga aldı. Bu devrimci dalganın başını Suudi Arabistan ve AKP yönetimindeki Türkiye çekiyor. Bu ülkeler Katar ile birlikte Ortadoğu'da bir Sünni-Şii mezhep savaşını kışkırtma peşindedir. Bunun bedeli çok ağır olacaktır. Çözümü ise geçen yıl Bursa’da başlayan ve yayılan metal grevinin gösterdiği sınıf mücadelesi potansiyelidir” dedi. Savran, ayrıca 1 Mayıs İşçi Bayram'ında partinin il örgütünün Gebze ve İzmit'te olmak üzere 2 kutlamaya katılacağını duyurdu.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER