Dsp Genel Başkanı Önder Aksakal'dan 'Mülteci' Değerlendirmesi

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, partisinin Kocaeli İl Başkanlığında yaptığı basın toplantısında Hükümet'i ağır sözlerle eleştirdi. Dış borçlarda ki artışa vurgu yapan Aksakal'ın en dikkat çeken eleştirisi ise mülteciler konusunda oldu. "Kendi aç karnını doyuramayan, başkasının karnını doyurmaya kalkıyor" benzetmesini yapan Aksakal, muhalefeti de eleştirdi.

Dsp Genel Başkanı Önder Aksakal'dan 'Mülteci' Değerlendirmesi
banner158
banner174
 DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 450 milyar dolar dış borcu olan Türkiye'nin başkalarının aç karnını doyurmaya çalıştığını belirterek, "DSP ilk seçimlerde bu şekilde bu topraklara giren kim varsa kendi memleketine geri gönderecektir. Bu milletin kazandığını, bu milletin artı değerini ve bu milletin ekmeğini kendi memleketinde huzursuzluk çıkarıp o bölgeleri cehenneme çeviren insanlara paylaştırmayacağız" dedi.
HALK BUNLARA İNANMIYOR
DSP Genel Başkanı Önder 
Aksakal partisinin Kocaeli İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Ak Parti'nin 14 yılda ülkeyi dibe vurdurduğunu söyleyen Aksakal, "Sayın Cumhurbaşkanı, "Ben gidersem devlet yıkılır" diyor, parlamentoda PKK'nın sesi olan muhalefet partisi ise "HDP olmazsa Türkiye biter" diyor. Türkiye'yi bu denli aciz, çaresiz ve sahipsiz zannediyorlar. Sistemin rayından çıkmasını, tecavüzlerle, cinayetlerle, yolsuzluklarla, terör belasının topluma yaşattıklarını, sözde yeni anayasa, sözde başkanlık gibi subjektif haberlerle örtebileceklerini sanıyorlar. Ama artık halk bunlara inanmıyor. Ak Parti 2002 yılında bataktan çıkarılmış, ekonomisi düzeltilmiş, terör bitirilmiş olarak devraldığı ülkeyi 14 senede yeniden dibe vurdurmuştur. "Rant ekonomisini" mubah sayan, devletin de vatandaşın da bundan pay almasını makul gören bir zihniyet devleti yönetiyor. Dolayısıyla bu yaklaşımın, yaşanan onca facianın da sapkınlığın da kaynağı olması inkar edilebilir mi?" dedi.
MAYA BOZULMUŞTUR
Anayasa konusunda eleştirilerde bulunan 
Aksakal, "Bu memlekette sadece Ak Partililer mi yaşıyor? Bu halk seni o meclise gönderirken anayasayı ortadan kaldır diye mi gönderdi? Seçim beyannamelerinde "İktidara geldiğimizde anayasayı kaldıracağız, kendi kafamıza göre bir anayasa yazacağız mı?" demiştin de bu milletin oyunu almıştın? Bakar mısınız vatandaşa? Sorsanız adı anayasa profesörü. Peki, soyadı İyimaya. Bu nasıl mayadır, bu nasıl anayasa profesörlüğüdür, bu nasıl milletvekilliğidir anlamakta güçlük çekiyoruz. Hani milletvekili yemini ederken ortaya koyduğun namus, şeref nerede kaldı? Peki ben buradan soruyorum "Bu anayasayı ortadan kaldırırsan sen neyin profesörü olacaksın? Artık görülüyor ki, 14 yılın sonunda gelinen noktada artık maya iyi maya olmaktan çıkmış maya bozulmuştur. Bu mayayla yapılacak hamurdan ekmek olmaz. Parlamentodaki muhalefet partilileri vaziyet almalıdır, bu kötü gidişatın sorumluluğu en az Ak Parti kadar onların da omuzlarındadır. Yarın hesap günü geldiğinde kulun adaletinden kaçanlar, Allah'ın adaletinden kaçamayacaklardır"
AÇ KARNINI DOYURAMAYANLAR
Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin sığınmacı sorunu olduğunu söyleyen 
Aksakalkonuşmasına şöyle devam etti: "Sığınmacılar olayı ve Türkiye'nin özellikle Suriye politikaları başlı başına bir facia. Türkiye Cumhuriyeti 2002 yılında Ak Parti hükümetine DSP'nin başında bulunduğu 57. hükümettarafından teslim edildi ve toplam borcu 130 milyar dolar bütçeyle teslim edildi. Bugün bu ülkenin dış borcu 450 milyar dolar seviyelerine geldi. Şimdi bir laf vardır bizim halk arasında, kendi aç karnını doyuramayan başkasının karnını doyurmaya çalışıyor. Bu yaşadığımız sıkıntıların en önemlisinden bir tanesi de göçmen demiyorum bunlara sığınmacılar sorunudur. Göçmenlerin kendilerine özgü has özellikleri de vardır. Bu defakto bir durum bizim milletimize dayatılmış bir durumdur. DSP ilk seçimlerde bu şekilde bu topraklara giren kim varsa kendi memleketine geri gönderecektir. Bu kadar net söylüyorum. Bu milletin kazandığını, bu milletin artı değerini ve bu milletin ekmeğini kendi memleketinde huzursuzluk çıkarıp o bölgeleri cehenneme çeviren insanlara paylaştırmayacağız"

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2016, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER