Kirazpınar bir kez daha mecliste

Kirazpınar bir kez daha mecliste

 Kirazpınar bir kez daha mecliste
banner158
banner174

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Gebze Kirazpınar’da yaşanan yıkım olayını bir kez daha meclise taşıyarak sorunun bir an önce çözülmesini istedi

Gebze’nin Kirazpınar Mahallesinde yaşanan hukuksuz yıkım olayını daha önce meclis çatısı bakanlara soru önergesi sunarak gündeme getiren ve son olarak da dertlerini dinlemeye giden CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kirazpınar’ı bir kez daha mecliste dile getirdi.

MAHALLE HALKINI YOK SAYIYORLAR

Mecliste konuşan TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Gebze Kirazpınar Mahallesi sakinlerinin Emlak Konut projesi kapsamında yaşam alanlarına el konulma girişimleri karşısında mağduriyet yaşadığını belirtti. Konuşmasına devam eden Milletvekili Hürriyet, “Daha önce imarlı-ifrazlı Tapulu iken, imarı iptal edilerek gecekondu önleme bölgesi ilan edilen gayrimenkuller, Emlak Konut ile görüşmeler sırasında bölgedeki taşınmazların metrekaresine 800 TL verilmiştir. Ayrıca Gebze Adliyesinde devam eden o bölgeye dâhil taşınmazlara ait kamulaştırma dosyalarında metrekaresine 2 bin liradan az bedel öngörülmemiştir. Kocaeli 2. İdare Mahkemesine ve Gebze 1. İdare Mahkemesine mahalle halkını yok sayan ve Kirazpınar sakinlerini evlerinden etmeye çalışan Emlak Konut projesinin durdurulması için yürütmeyi durdurma talebiyle dava açılmış, mahkeme de yürütmeyi durdurma kararı vermiştir” dedi.

BELEDİYE KARARLARI HUKUKU EZEMEZ!

Açıklamasına devam eden Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Mahkemenin kararına rağmen, bu kararı hiçe sayan Gebze Belediyesi 14 Temmuz 2017 Cuma günü mahalle halkına yaptığı tebligatla söz konusu evleri 18 Temmuz'da yani bugün yıkacağını bildirmiştir. Gebze Belediyesi'nin tebligatı alenen Mahkeme kararını yok saymaktır. Yıkım hazırlıkları için mahalleye giden zabıta ekipleri ve polisleri gören mahalle sakinleri evlerini yıktırmayacaklarını ve tapularının olduğunu belirterek protestoya başladılar. Olayın büyümesi üzerine mahalleye çok sayıda polis ve jandarma ekibi gönderildi. Mahallede halen daha büyük gerginlik yaşanıyor. Bir an önce hukukun uygulanmasını istiyoruz. Hiçbir belediye kararı, hukukun üstünlüğünü ezemez!” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER