Meclis'te Termal Grup Projesi Tartışıldı

Rahmani mi?, şeytani mi?

Meclis'te Termal Grup Projesi Tartışıldı
banner158
banner174
 Darıca Emek Mahallesi'nde Termal Grup tarafından yapılacak olan proje, imar tadilatı dahil bir çok yönü ile tartışıldı. CHP, projenin tamamen şeytani bir proje olduğunu iddia etti. Başkan Karabacak ise projenin Darıca'nın yararına rahmani bir proje olduğunu belirtti

Darıca Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı Termal Grup tartışmasına sahne oldu. CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi Şinasi Serdar, yapılacak projenin Darıca'nın sliüetini bozacağını iddia ederek, "13 bin kişinin yaşayacağı alan, yapılan imar tadilatı ile 30 bin kişinin yaşayacağı hale gelecek. Bu da insanların yaşam alanını kısıtlayacaktır" diyerek, projeyi yargıya taşıyacaklarını söyledi. Projeyi savunan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "bura da 30-40 katlı yapı olmayacak. Darıcamıza uygun bir proje ve tamamen hukuki bir çalışma" dedi.

 13 BİN KİŞİNİN YAŞAYACAĞI YERDE 30 BİN KİŞİ YAŞAYACAK

CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi Şinasi Serdar şiddetle karşı çıktıkları projeye ilişkin şunları söyledi; “Bu projede 35 katlı olduğunu ve buna arsanın herhangi bir yerine yapılabileceğini biliyoruz. Bu yükseklikte bir yapı Darıca’nın silületini olumsuz yönde etkileyecektir. Plan notunun 15’inci maddesine göre inşaat alanı 920.000 metrekareye ve emsal 2,4’e çıkınca burada 30.000 kişi yaşayacak ve böylece 13.000 kişi için ayrılan bu yerler çok yetersiz kalacaktır. Eğer Termal Grup Darıca Belediyesi bir imar düzenlemesi yapmış 'ben de herkes gibi kuralı uyayım hakkıma razı olayım' dese idi, arazisi 382.504 metrekare üzerine inşaat yapabilirdi. Ama bu müteahit belediye başkanının olurunu aldı.  Darıcalının arazisi aldı Ankara’dan dolaştı geldi ve dikkat edin 357.504 metrekare yerine 576.000 metrekare inşaat projesiyle önümüze geldi. Yani mevcut imara göre 0.90 emsal ile 357.000 metrekare hakkı varken, 1.5 emsal ile 576.000 metrekare yapacak ve bu madde ile yaklaşık 2,4 oluyor ve 920.000 metrekare inşaat yapıyor. Yani tam 550.000 metrekare ilave inşaat yapabilecek.

 BELEDİYE'NİN ARAZİSİ DE KİŞİYE VERİLİYOR

Plan değişikliği notunun 8’inci maddesi arazi kazı-dolgu yapılarak düzenlenebilir. Düzenlenmiş zemin tabii zemin kabul edilecek ve kot düzenlenmiş zeminden alınacaktır. Böyle bir imtiyaz aynı şekilde hiç kimseye tanınmamıştır. Kişiye özel uygulamadır. Belediyenin çok değerli yaklaşık 10.000 metrekare arsası da plan değişikliği ile şahsa devrediliyor. Belediyenin arsasının ederi şahsın vermeyi taahhüt ettiği arsanın en az 5 katıdır. Her ne kadar üzerine bir spor kompleksi yapılacağı belirtilmişse de yapılacak bu tesisin projesi ortada yoktur. Sonuç olarak kanunun eşitlik ilkesine aykırı olduğu, kişiye özel imar değişikliği yapıldığı, yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğu, kamu zararına sebep olduğunu, Darıca’nın silületini tahrip edeceği ve Darıcalının hayatını zorlaştıracağı için bu plan değişikliğini reddediyoruz. Bu şeytani bir projedir”

CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Karslı da projeyi eleştirerek, yargıya başvuracaklarını söyledi

 KARABACAK PROJEYİ SAVUNDU

Eleştirilere cevap veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Bu proje şeytani değil rahmani bir projedir. Çok katlı binalara karşıyım derken mevcut binaların üzerine kat çıkmak cinayettir dedim. Yeni Türkiye ve yeni şehirler oluşturacağız. Darıca’da yaşayan insanların insanca yaşacak mekânları oluşturmak istiyoruz. İddialar doğru değildir. Bu arazinin karşılığında değerinin kat kat fazlasıyla alacağız. Şehri yenileme adına yeni binalar yapacağız. Bu proje Darıca’nın slületini bozmaz. Binalar 30 veya 40 kat değil. Darıca’nın gelişimine ciddi katkılar sunacaktır. Ankara’da birileri ile pazarlık yapmadım. Hukuksuz bir durum yok.” dedi. Darıca Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı 1 Temmuz Cuma saat 10.00’da olacak.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2016, 17:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER