MHP'de İlçe başkanlığı muamması

MHP'de İlçe başkanlığı muamması

MHP'de İlçe başkanlığı muamması
banner158
banner174
MHP İzmit İlçe Başkanı Kaan Dilmen görevinden istifa etti. İlçe yönetimi, Ahmet Yalçınöz ve Oğuz Erhan Kopuk arasında yaptığı tartışmalı seçimde 12 oyla Kopuk’u başkan seçti.

1 Kasım Erken Genel Seçimleri’nin ardından, MHP Genel Merkezi’ne muhalif olan gruplar, olağanüstü tüzük kurultayı talebiyle genel merkez delegelerinden imza toplamış ve MHP Genel Merkezi’ne iletmişti. İmzaları kabul etmeyen genel merkez ve muhaliflerin şu an mahkeme süreci devam ediyor. Bu gelişmeler yaşanırken ilimizdeki teşkilatlarda da huzursuzluk ve hareketlilik devam ediyor.
 
ÜNLÜ, İSTİFAYA DAVET ETMİŞTİ

23 üst kurul delegesi olan Kocaeli’den büyük çoğunluğu, kurultay için imza vermişti. İmza verenler arasında ilçe başkanları da vardı. MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, imza veren ilçe başkanlarını istifaya davet etmiş ve gereğinin yapılacağını söylemişti. Bu açıklamanın ardından sadece Başiskele İlçe Başkanı Muzaffer Yılmaz istifa etti. Dün de sürpriz bir istifa yaşandı.
 
AKŞENER’E İMZA VERDİ

MHP İzmit İlçe Başkanı Kaan Dilmen, 18 Şubat’ta istifa dilekçesini MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’ye teslim ettiğini sürpriz bir şekilde açıkladı. Kaan Dilmen’in imza verdiği bilinmiyordu. Genel başkan adaylarından Meral Akşener’e imza verdiği öğrenilen Dilmen, istifasıyla ilgili gazetemize yaptığı değerlendirmede, “Mevcut yönetime muhalif olduk. Bir duruş sergiledik. Artık motive olamıyorum. Bunun için istifa ediyorum. İstifa açıklamamı birkaç gün içinde yapacağım” dedi.
 
BAŞKAN SEÇMEK İSTEDİLER

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, dün İzmit İlçe Yönetimi, olağanüstü olarak toplandı. 22 kişilik yönetim, Oğuz Erhan Kopuk ve Ahmet Yalçınöz ikilisinden birini başkan seçmek istedi. Ancak il yöneticileri Sami Acıkök, İzzet Erdem, Ercan Aktaş, ilçe binasına giderek seçim yapmanın hukuksuz olduğunu söyledi. İlçe binasında yöneticiler arasında saatlerce tartışmalar sürdü.
 
12 YÖNETİCİ “KOPUK” DEDİ

Uzun süren tartışmaların ardından Ülkü Ocakları Başkanı İbrahim Özcan, Oğuz Erhan Kopuk ve Ahmet Yalçınöz’le ilçe binasında özel bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından İzmit İlçe Karar Defteri’ne 22 kişilik ilçe yöneticisinden 12’si Oğuz Erhan Kopuk’un başkan seçildiğine dair imza attı. 10 yönetici ise imza atmadı.
 
KOPUK, ŞEFKAT ÇETİN’LE GÖRÜŞTÜ

İlçe yöneticileri tarafından başkan seçilen Oğuz Erhan Kopuk, vakit kaybetmeden sabah saatlerinde Ankara’ya gitti. MHP Genel Merkezi’ne giden Kopuk, burada MHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin’le görüştü. İlçe yöneticilerinin aldığı kararı Çetin’e aktaran Kopuk, gazetemize yaptığı açıklamada, “İl başkanımla henüz görüşmedim. Uyum içinde çalışacağımızı düşünüyorum. Liderimiz Devlet Bahçeli’nin yanındayız” dedi.
 
MUHATABIMIZ AHMET YALÇINÖZ

İlçe teşkilatında bunlar yaşanırken MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’den gelişmelere dair çok farklı bir açıklama geldi. Ünlü, “MHP, hiyerarşi partisidir. Mevcut başkanımız istifa etmiştir. Teşkilatlardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Yalçınöz, karar alınıncaya kadar yetkili isimdir. İstifa bize ulaştıktan sonra, MHP il sekreterimiz ve teşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcımız ilçe binamıza gitti. Gerekli görüşmeler yapıldı. Bir  hafta içinde yeni başkanımız kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bizim muhatabımız şu anda Ahmet Yalçınöz’dür”  dedi.
 
KOPUK İÇİN İMZA VERENLER

Oğuz Erhan Kopuk, Ahmet Tükenmez, Hüseyin Keleş, Cemil Özbey, Muhammer Vatansever, Şükrü Kocatürk, İlker Dikbasan, Serdar Turhan, Ferdi Gürel, Özlem Kaya, Kürşat Biçer ve Tahir Günaydın.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2016, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER