Otoparklar İçin Yasal Düzenleme Şart

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar Belediyelerin cadde ve sokaklarda uyguladığı otoparklardan ücret almalarının önüne geçilmesi için Meclise Kanun Teklifi verdi.

Otoparklar İçin Yasal Düzenleme Şart
banner158
banner174
 YARGI KARARLARI HİÇE SAYILIYOR

 

Akar, Belediyelerin yönetmelikleri gerekçe göstererek cadde ve sokaklar da uyguladığı ücretli otoparklara ilişkin birçok yargı kararı olduğunu vurgulayarak uygulamanın kaldırılması ilişkin yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

 

Mahalli yönetimlerin topladıkları harç paraları ile otopark yapmak yerine bu paraları borç ödemek, festivaller yapmak ve kendi reklamları için kullandığının altını çizen Akar, Belediyeler yönetmelikleri gerekçe gösteriyor ancak sadece otopark için kullanacağına ilişkin hükümleri de hiçe sayıyorlar dedi.

 

Akar, Burdur, Ankara, İstanbul ve Kocaeli de cadde ve sokakların ücretli otopark olarak kullanılmasının doğru olmadığına ilişkin yüksek yargı kararlarına rağmen belediyelerin bu uygulamayı sürdürdüğünü belirterek bu konuda acilen bir yasal düzenleme yapılarak önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çekti. Konuya ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması istemi ile soru önergesi veren Akar yasal düzenleme yapılması için de Kanun Teklifini Meclis Başkanlığına sundu.

 

 LÜTÜF DEĞİL BELEDİYELERİN GÖREVİ

 

Akar Kanun Teklifinin gerekçesinde ’5393 Sayılı Belediye Yasası’nın 14. Maddesiyle şehir içi trafik hizmetlerini yapmanın belediyelerin görevi arasında sayıldığına dikkat çekerek, yapılacak yasal düzenleme ile Belediyelerin kamuya açık yerleri otopark olarak işlettirme veya kiraya vermelerinin önüne geçilerek şehir dolayısıyla kamu düzeninin sağlanacağını  ve Belediyelerin asli görevi olan vatandaşlarına olan hizmet ve görevlerini yerine getireceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2016, 19:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER