Gebzeli çocuklar binicilik öğreniyor

Gebzeli çocuklar binicilik öğreniyor

Gebzeli çocuklar binicilik öğreniyor
banner158
banner174
Gebze’de hayata geçirilen Atlı Eğitim Merkezi, ilçedeki çocuklara kapılarını açtı. Eğitim merkezine gelen çocuklar at biniciliği sporunu uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buluyor.
HAFTANIN 3 GÜNÜ
Gebze Belediyesi Gaziler Dağı Atlı Eğitim Merkezi kapılarını Gebzeli çocuklara açtı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in talimatı doğrultusunda Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında Gaziler’de bulunan Atlı Eğitim Merkezi’nde Gebzeli ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine binicilik sporu tanıtılıyor. Haftanın 3 günü yapılan eğitimlere, 41 ilkokul içinden belirlenen sınıflardan öğrenciler gelerek eğitim alıyor.
EĞİTİM ALIYORLAR
Öğrenciler ilk olarak ata nasıl binileceğini anlatan film izliyor. Daha sonra eğitim merkezinin tesisinde bulunan yemlik, eğerlik, at yıkama ve at hazırlama bölümlerinde işin uzmanlarından bilgi alıyor. Eğitim sonunda tog başlık ve yeleklerini giyen çocuklar eğitmen ve seyisler eşliğinde ata biniş kurallarını atın yanında ona dokunarak öğreniyor, ardından da uygulamaya geçiriyor. Eğitimler, öğrencilere biniciliği öğretmenin yanı sıra hayvan sevgisini de aşılıyor.
 
 DEZAVANTAJLI GRUPLAR

Eğitmenler, hayvanlarla dokunarak iletişime geçmenin bu yaşlardaki çocuklarda hayvan sevgisini artırdığını ifade etti. Dezavantajlı gruplar için de terapi merkezi olarak hazırlıklarını sürdüren tesiste, bu anlamda önümüzdeki günlerde hizmet verilecek. Fiziksel, zihinsel ve psikolojik yönden hastaların kendilerini daha iyi hissetmeleri ve tedavi süreçlerine katkı sağlanacak.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2017, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER