Aile Okulu’nda evlilikte çatışmalar ve çözüm yolları anlatıldı

Aile Okulu’nun 4. haftası eğitimlerinde “Evlilikte çatışmalara sebep olan faktörler ve çözüm yolları” konusu işlendi

Aile Okulu’nda evlilikte çatışmalar ve çözüm yolları anlatıldı
banner158
banner174
 Kurumsallaşmış kimliği ile Kocaeli’de onbinlerce vatandaşa meslek ve sanat eğitimi veren KO-MEK, sosyal projelerle de önemli hizmetlere imza atıyor. Toplam 5 hafta sürecek olan ve farklı kurs merkezlerinden kursiyerlerin katıldığı Aile Okulu’nun 4. hafta programında bu kez konuk Davranış Bilimleri Uzmanı ve İstanbul Kadın Platformu Dernek Başkanı Şengül Yiğit oldu. Yiğit konuşmasında, “Evlilikte çatışmalara sebep olan faktörler ve çözüm yolları” konusunu işledi.

 

YİĞİT: KÖKLERİNİZLE BAĞINIZI KOPARMAYIN

Fuar içi Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen ilk oturumda bayanlara seslenen Yiğit, “Çocukları yetiştirirken anne baba asla birbirinin alanına müdahale etmemeli, çocukların yanında konuşurken asla suçlayıcı biçimde konuşmayın” uyarısında bulundu. İnsanlar arasında artık internet bağımlılığının yaşandığını ifade eden Yiğit, internet bağımlılarının hastanelerde yatarak tedavi edildiğini anlattı. Yolculuk esnasında artık kitap okumanın ya da sohbetin internet sayesinde ortadan kalktığını ifade eden Yiğit, “Gençlerimiz artık sınavlara hazırlanmaktan hayat sınavına hazırlanamıyor” dedi. Eşler arasında ilgili olmaya da dikkat çeken Yiğit, ‘’Köklerinizle bağınızı koparmayın’’ uyarısında bulundu.

 

ÖZÜMÜZE DÖNMELİYİZ

Daha sonra Kocaeli Valiliği Uluslararası Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda evli çiftlerin katıldığı programda konuşan Şengül Yiğit, burada anne baba ve çocukların da katıldığı gruba konuştu. Her evlilikte küslüklerin olabileceğini ifade eden Yiğit, “Küslükleri gidermek için özümüze dönmeliyiz ama şimdi çiftler birbirleriyle barışmak için karşı taraftan pahalı hediyeler bekliyor, artık küslüklerimiz bile kapitalist sisteme köle oldu” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2016, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER