Baro darbeyi lanetledi!

Kocaeli Barosu 15 Temmuz Cuma günü kendisini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanıtan bir grup asker tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine tepki göstermek için dün Kocaeli Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Baro darbeyi lanetledi!
banner158
banner174

Kocaeli Adliyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Kocaeli Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe önderliğinde hemen hemen tüm baro avukatları katıldı. Grup adına açıklama yapan Başkan Sertif Gökçe, “Milletimize, demokratik anayasal devlet sistemimize yönelik hain ve kalleş askeri darbe teşebbüsünü en ağır biçimde lanetliyoruz” dedi. 

EN AĞIR BİÇİMDE LANETLİYORUZ
Darbe girişimini kınayan Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, “Siyasi iktidarın uygulamaları yasal ve demokratik çerçevede eleştirilebilir, beğenilmeyebilir. Ancak demokratik ülkelerde kural siyasi iktidarın demokratik seçimle belirlenmesidir. Egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir. Geçmişte yaşanan darbe girişimlerinin sonuçlarına yakinen şahit olan biz hukukçular,  demokrasinin askıya alınmasına yönelik girişimlerin, ülkemize, yetişmiş insan potansiyelimize, demokrasimizin gelişmesine büyük zarar verdiğini biliyoruz. Yaşadığımız vahim ve elim hadiselerden sonra iktidar ve muhalefet dahil tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın birlik ve beraberliği korumaları şarttır. Milletimize, demokratik anayasal devlet sistemimize yönelik hain ve kalleş askeri darbe teşebbüsünü en ağır biçimde lanetliyoruz” ifadelerini kullandı. 

HUKUK DIŞI MÜDEHALELERE KARŞIYIZ
Yargıya yapılan operasyonlara da değinen Gökçe, “Yargıda başlatılan binlerle ifade edilen sayıda hakim ve Cumhuriyet Savcısının açığa alındığı, neredeyse yargı mensuplarının dörtte birini kapsayan  geniş çaplı soruşturmanın, masumiyet karinesi, hakim ve savcı teminatı zedelenmeden yürütülmesi, HSYK yapısının yargı bağımsızlığı-tarafsızlığı ve yargıç teminatı  çerçevesinde yeniden ele alınması, yargıda her türlü kadrolaşmanın önüne geçilmesi, yargı güvenliğine, yargının işleyişine, hak arama özgürlüğüne zarar verilmemesi için gereken tüm tedbirlerin alınması, yargıya güvenin ivedilikle tesis edilmesi hukuk devletinin gereğidir. Her zaman demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünden yana olan Kocaeli Barosu olarak, başta darbeler olmak üzere her türlü hukuk dışı müdahalelere karşı olduğumuzu bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunarız” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2016, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER