Bugün Kadir Gecesi'ni idrak ediyoruz

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gün olan Kadir Gecesi'ni bugün idrak ediyoruz. Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi, bölgemizde ki camilerde okutulacak dualar ve özel etkinliklerle kutlanacak

Bugün Kadir Gecesi'ni idrak ediyoruz
banner158
banner174
 Kadir gecesi, Yüce Allah’ın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kuran’ın indirilmeye başladığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir.

Kadir gecesi; Yüce Mevla’nın hakkında müstakil bir sure indirdiği ve bu surede, “Doğrusu biz Kur’an’ı Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail O gece, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de inerler. O gece,tan yerinin ağarmasına kadar süren bir esenliktir.” buyurduğu müstesna bir gecedir.

KADİR GECESİNE ÖZEL ETKİNLİKLER

Hadislerde Ramazan'ın 20. gününden sonraki tek günlerde aranması söylenmesine rağmen, daha sonra karmaşa çıkmaması için Ramazanın 27. gününün gecesi Kadir Gecesi sayılmıştır. Hicrî takvime göre de Kadir Gecesi Ramazan Ayı'nın son 10 gününde bulunur.

Kadir Gecesi, bölgemizde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Camilerde ki Kadir Gecesi'ne özel dualar, Kuran tevlitleri olacak. Bin aydan hayırlı bu özel günün en önemli etkinliklerinden birisi ise Darıca'da gerçekleşecek. Darıca Sahilinde binlerce kişi için kurulacak iftar sofrasında hep birlikte iftar açılacak ve teravih namazı toplu olarak kılınacak. Okunacak kuran ve kılınacak namazlarla birlikte Kadir Gecesi Darıca Sahilinde büyük bir kalabalıkla idrak edilecek.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER