Doğu Kışla Protokolü iptal

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin askeriyeden aldığı Orduevi sineması, jandarma lojmanları ve Doğu Kışla Parkı ile ilgili protokol iptal edildi.

Doğu Kışla Protokolü iptal
banner158
banner174
 İptal edilen protokol nedeniyle üç parselin tapuları için Büyükşehir, askeriyeye 18 milyon 869 bin lira ödeyecek.

Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş başkanlığında gerçekleştirilen Encümen Toplantısı’nda, SEKA 2. Kağıt Fabrikası, Taş Değirmeni, Mekanik Atölyesi’nin hurdalarının taşınması ve temizliği ihalesi de yapıldı.

3 İSTEKLİ KATILDI
Bu üç binada bulunan monte ve demonte haldeki muhtelif metal malzemelerden Kağıt Müzesi kapsamında olanlar Kağıt Müzesine taşınacak, olmayanlar ise temizlik karşılığında ihaleyi alan firmaya verilecek. İhaleye 3 firma katıldı. Ezgi Metal adına Harun Culha, Hızır Hurda adına Erkan Niğdelioğlu, Ege Metal adına ise Ramazan Musaoğlu katıldı. 37 bin 500 lira muhammen bedeli olan ihalenin açık artırma bölümünde 4’üncü turda Çulha, 5’inci turda ise Niğdelioğlu çekildi. İhaleyi açık artırma bitmeden 43 bin lira ile Ramazan Musaoğlu aldı.

ASKERİYEYE 18 MİLYON 189 BİN LİRA ÖDENECEK
İhalenin ardından Encümen’de, geçtiğimiz hafta yapılan Büyükşehir Belediye meclisinde oy çokluğu ile geçen Yeni Doğu Kışla Protokolünün bedeli, devir işlemleri gündeme geldi. Encümende, protokol iptal edilerek, Büyükşehir Belediyesinin kullanımı için devredilen Orduevi Sineması, Jandarma Lojmanları ve Doğu Kışla Parkının bulunduğu toplam 11 bin 759 metrekare alanın daha önce belirlenen fiyat üzerinden alınmasına karar verildi. Belediye protokolde Askeriye’den aldığı alanların değeri olan 22 milyon 208 bin lira kadar askeriyeye imalat yapacaktı. Ancak bunun sadece 3 milyon 329 bin lirasını yapan belediye, protokolü bozarak kalan 18 milyon 869 bin lirayı ödeyip 3 alanın tapusunu almaya karar verdi. Encümen kararının ardından 3 alanın ücretleri verilerek tapular alınacak.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 19:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER