Hünkar'a övgü

Gebze Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Fatih Sultan Mehmet Han'ı anma etkinliği Gebze Kültür Merkezi'nde yapıldı. Vali Güzeloğlu'nun da katıldığı etkinliğe vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

Hünkar'a övgü
banner158
banner174
 Fatih Sultan Mehmet Han Vefatının 535. Yıldönümünde Gebze'de anıldı. Anma etkinliklerine; Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, GTO Başkanı Nail Çiler, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, AK Parti Gebze İlçe Başkan Yardımcısı Köksal Tatoğlu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ertan Kara, il ve ilçe protokolünün yanı sıra Gebzeliler ve öğrencilerin konuk olarak katıldığı Fatih Sultan Mehmet’i vefatının 535. Yıldönümünde anma programında bilim insanları tarafından Fatih’in farklı yönleri hakkında sunum gerçekleştirildi.

YARININ MÜNEVVERLERİ

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yaptığı selamlama konuşmasında, “Milletimiz tarih boyunca gıpta edilecek pek çok değerli şahsiyet yetiştirdi. Fatih Sultan Mehmet Han da, bu liderler içerisinde çok özel ve önemli bir yere sahip gerçekten yüce bir şahsiyettir. Fatih’in yarının münevverleri ve liderleri olacak gençlerimiz için araştırmaya ve örnek alınmaya değer vasıfları vardır. Öncelikle O, Doğu’da son yüzyıllarda örneği pek görülmeyen büyük bir liderdir. Batı’ya ve Doğu’ya açık,  Üniversal, entelektüel bir şahsiyettir. Dünya Tarihi Portresidir. Tabiidir ki, böylesine büyük ve örnek bir şahsiyetin anılması,  genç kuşaklara tanıtılması ve çağımızın Fatih’lerinin yetiştirilmesi bizler için hem bir görev, bir sorumluluk ve aynı zamanda bir vefa borcudur.

GEBZE’NİN TARİHİ DEĞERLERİ

Gebze Belediyesi olarak tarihi şahsiyetlerimize sahip çıkmak, tarihi ve kültürel mirasımızı yaşatmak amacıyla pek çok icraat yaptık. Fatih Sultan Mehmet’i anmak ve genç kuşaklara tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz Uluslararası Hünkara Vefa Sempozyumu, Fatih’in Fermanları Kitabı, Muhteşem bir şaheser olan Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’ni açığa çıkaran Gebze Tarihi Kent Meydanı Projesi. İbrahim Paşa Çeşmesi, Tarihi Çarşı Hamamı Çevre Düzenlemesi, Osman Hamdi Bey Müzesi Bahçe Düzenlemesi, Malkoçoğlu Mehmet Bey Türbe Restorasyonu, Tarihi Gebze Evi Restorasyonu, Gebze’de ayağa kaldırdığımız tarihi ve kültürel varlıklarımız arasındadır" dedi

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER