“KEV Kocaelispor'u kurtarmaz“

"KEV Kocaelispor'u kurtarmaz"

 “KEV Kocaelispor'u kurtarmaz“
banner158
banner174
"Kocaelispor'un kurtuluşu KEV değildir"

Kocaelispor Kulübü, borçların geri ödenebilmesi için KEV Tesisleri'nin kendilerine verilmesini isterken, KEV'den önemli bir açıklama geldi.


Kocaeli Eğitim Vakfı(KEV) tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Değerli Kocaelililer;

02.05.2016 tarihinde toplanan Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) yönetim kurulumuz 28.05.2016 veya 04.06.2016 tarihlerinde olağan genel kurul kararı almıştır.

Ayrıca son günlerde Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) üzerinden tartışma yaratan, bilgi eksikliği, bilgi kirliliği veya kötü niyetle, spekülatif kampanya oluşturulmaya çalışıldığının farkında olarak yönetim kurulumuzca değerlendirme yapılmıştır.

Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) adı gibi eğitim, kültür, spor vakfıdır.

Yüzlerce öğrenciye burs vermekte, dışarıdan küçük görünen bu hizmet onların hayatına önemli katkı sağlamakta, fark yaratmaktadır.

Bu güne kadar binlerce öğrenci bu burslardan faydalanmış, çeşitli meslekler edinmiş bu ülkeye hizmet etmektedirler.

Bu hizmetin değeri ölçülemez. Başka bir şeyle kıyaslanamaz da.

Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) eğitim, sanat, kültür ve spor hizmetleri yapmak ve desteklemek için kurulmuş çatı bir vakıftır.

Birinci amacı eğitimdir. Eğitimde ihtiyacı olan öğrencilere burs sağlayarak fırsat eşitliği yaratır.

Elbette nihai amacı üniversitedir, yurttur. Başarı ve master bursları vermektir.

Bu amaç uğruna Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) Üniversitesi kurmak için çalışmaktadır.

Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV)Tesisleri, Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) ‘nın malıdır ve bu büyük hizmetleri ve hedefleri gerçekleştirilmesinde en önemli değerimizdir.

Elbette Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV)’nın hizmetleri arasında spora hizmet ve destek de öncelikli hizmetlerimizdendir.

Kocaelispor’u bizden daha az seviyorsunuz diyemeyiz, ama hiç kimseye de Kocaelispor’u sizden daha çok seviyoruz dedirtmeyiz.

Biz kişi olarak, kurum olarak Kocaelispor’a her şeyimizi verdik. Desteğimizi her şeyin üstünde tuttuk. Gerek geçmişte gerek bugün halen elimizden gelenin fazlasını yaptık, yapmaya devam edeceğiz.

Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) son yıllarda kaynaklarının önemli bir bölümünü Kocaelispor’a aktarmıştır.

Büyükşehirle oluşan Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) tesisler kira itilafı karşılığı alınan kiranın neredeyse tamamı Kocaelispor’a aktarılmıştır.

Büyükşehir bu bedelin bir bölümünü hukuk yoluyla geri almayı hak kazanmıştır.

Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) bu bedeli Kocaelispor’a aktardığı için mülkünü satarak Büyükşehir’e parayı geri iade etmiştir.

Yani Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) binasını Kocaelispor için satmıştır.

Kocaelispor’un kurtuluşu Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) değildir. Kurtuluşunu Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV)’nda görmesi yanlış bir hedeftir.

Kocaelispor’un geleceği kentin dinamikleriyle, yani Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası gibi kurum ve bağlı kuruluşlardır.

Bu dinamikler yok sayılarak Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV)’nın hedef haline getirilmesi, kuşkulu soru işaretleri yaratmaktadır. Amaçlarının üzüm yemek olmadığı aşikardır.

Biz bütün bu gerçeklere rağmen, Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) Tesislerinin spor, kültür alanı olarak belirlenen imar durumunun mevcut irade (Büyükşehir Belediyesi, Bakanlık) tarafından değiştirilerek değerinin arttırılması ve bundan hem Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV)’nın hem de Kocaelispor’un karlı çıkması, hedeflerini gerçekleştirmesi için tüm girişimlerimizi yaptık.

Bu konuda tüm samimiyetimizle her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu bildiririz."

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER