Kadın mahkum intihar etti

2001 yılında İstanbul'da yasan bir öğrenci derneğine yapılan operasyonda, gözaltına alınan bir kişi, "o bizim Şişli Bölge sorumlumuzdu" diye ifade vermesi üzerine Sennur Güven 13 yıl sonra tutuklandı.

Kadın mahkum intihar etti
banner158
banner174

2014 yılında 34 yaşında tutuklanan Güven, 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Önceki gün intihar ederek yaşamına son veren genç kadının cenazesi memleketi Ordu'da toprağa verildi. Güven'in avukatı Efkan Bolaç, rahatsızlıkları bulunan ve intihara meyelli olan Güven'in, AYM'ye yaptığı başvuru kabul edilmesine rağmen, ilgisizlikten kaynaklı olarak yaşamını yitirdiğini belirterek, sorumlular hakkında yasal yollara baş vurulacağını söyledi.

20 KASIM 2014 TE TUTUKLANDI

Bir kişinin verdiği ifadeye dayanılarak, bu ifadenin üzerinden geçen 13 yıl sonra tutuklanan 34 yaşındaki Sennur Güven, intihar ederek yaşamına son verdi.Söz konusu ifadenin mahkeme aşamasında değiştirilmesine rağmen Güven, 2013 yılında 6 yıl 3 aylık hapis cezasına çarptırıldı. Yapılan temyiz başvurusu, ifade veren kişinin örgüt üyeliğinden ceza aldığı gerekçesiyle reddedildi. Anayasa Mahkemesi ise, Güven’in intihara meyilli olduğu yönündeki raporlarla Aralık 2014’te yapılan başvuruyu hala sonuçlandırmamıştı.Çölyak hastalığı, diyabeti ve bipolar bozukluğu bulunan Güven’in cezaevi koşullarında kalamayacağı, psikolojik rahatsızlığı nedeniyle intihara meyilli olduğu belirtilerek hastaneye kaldırılması için talepte bulunuldu. Adli Tıp da Güven’in hastaneye kaldırılmasının uygun olduğu yönünde rapor verdi. Ancak Güven, hastanelerde mahkum odası bulunmadığı gerekçesiyle cezaevinde tutulmaya devam edildi.

AVUKATI, 'BU BİR CİNAYET' DEDİ

Güven’in avukatı Efkan Bolaç, genç kadının aslında öldürüldüğünü vurgulayarak “Ölüm sebebine Adlı Tıp ‘intihar’ yazacak. Ancak bu bir cinayettir. Ölüm sebebi sadece görüntü olacak. Asıl gerçek cezaevindeki bu kadının katledildiğidir” dedi. Bolaç, ailenin, cezaevi idaresi, revir doktoru ve Adalet Bakanlığı’na gerekli yükümlülükleri yerine getirmeyerek ölüme sebebiyet verdikleri gerekçesiyle dava açacaklarını aktardı. Sağlık sorunları yaşayan Güven’in Gebze Kadın Cezaevi’nden tahliyesi için 20 ay önce Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurduklarını söyleyen avukat Efkan Bolaç, “Hastalığı vardı. İçerde kalması mümkün değildi. Buna yönelik taleplerimiz vardı. Hiçbiri yerine gelmedi. En son Hastane sevki yapılması gerekiyordu. Hastanede ‘Mahkum koğuşu yoktur’ denilerek bu işlem de yapılmadı. İntihara meyilli olduğu biliniyordu. Ailesi pek çok kez cezaevi yönetimini uyardı. Tüm bunların dışında 20 ay önce AYM’ye başvurmuştuk. 20 ay geçmesine rağmen karar gelmedi. Lise yıllarındaki bir beyanla bir kadının hayatı karardı” dedi. Sennur Güven'in cenazesi memleketi Ordu'da dün toprağa verildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2016, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER