KOBİDOS İNSAN VE DOĞAYI BULUŞTURUYOR

KOBİDOS İNSAN VE DOĞAYI BULUŞTURUYOR

 KOBİDOS İNSAN VE DOĞAYI BULUŞTURUYOR
banner158
banner174

KOBİSDOS Dernek Başkanı Ali Osman Kanyılmaz “Dernek olarak insan ve doğayı bir araya getirmekteyiz. Bu iki misyon derneğimizin en önemli değerledir. Bu misyondan hareket ile bisiklet ve Karate-Do branşlarında 200’e yakın sporcuya eğitim verilmektedir” dedi.  

2013 yılında kurulan KOBİDOS, başarılı çalışmalarına devam ediyor. Derneğin kurulmasında bu yana bisiklet, triatlon, dağcılık ve karate dallarında faaliyetlerine devam ediyor. KOBİDOS doğa sporları ile birlikte uzak doğu sporlarının bir arada yer aldığı tek kulüp olması ile dikkat çekiyor. Doğa sporları ve uzak doğu sporları dallarında bir çok faaliyete devam eden KOBİDOS, haftanın üç günü Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda 80 sporcuya eğitim vermeye devam ediyor.

 

SAĞLAM BİREYLER

Karate-Do Sensei Hüseyin Karal “Karate-Do denilince hem vücudun hem de ruhun eğitimi anlaşılmalıdır. Biz kulüp olarak geleneksel karate tekniklerine ağırlık veren ve bu teknikler sayesinde kendisini savunmasının yanı sıra sağlam bireyler olması noktasına ulaşmasını sağlıyoruz. Kız ve erkekler minik ve ümit kategorilerinde Kocaeli kata şampiyonluklarımız vardır. Sporcularımız fiziksel üstünlüklerine göre yarışma kategorilerine yönlendirilmektedir” dedi. Spor Uzmanı ve Karate-Do Senseilerinden Tahir Tarım tarafından sporculara test ve ölçümler yapılarak Karate-Do sporunun doğru yapılması sağlanıyor.                 

 

100 LİSANSLI BİSİKLETÇİ

KOBİDOS Başkanı Ali Osman Kanyılmaz “Dünya genelinde en ilgi çeken sporlar arasında bisiklet gelmektedir. Günümüzde bisiklet spor aracı olmanın yanı sıra ulaşım içinde kullanılmaktadır. Yaşanan trafik yoğunluğu bisikletin önemini bir kez daha arttırmıştır. Dernek olarak Kocaeli genelinde en fazla bisiklet ile faaliyet yapan bizleriz. Bu faaliyetlerimizle gençlerimizin spor alışkanlıklarının yanı sıra ahlaklı nesillerinde yetişmesi hedefliyoruz. Bünyemizde 100’den fazla lisansı bisiklet sporcusu vardır. Kentimiz genelinde bizlere verilen destek ilerleyen yıllarda bisikletin daha fazla kişi tarafından kullanılacağını göstermektedir” açıklamasında bulundu.  

 

İNSAN VE DOĞA

Bisikletin yanı sıra dernek bünyesinde Karate-Do eğitimlerini de verdiklerini belirten KOBİDOS Başkanı Kanyılmaz “Dernek olarak insan ve doğayı bir araya getirmekteyiz. Bu iki misyon derneğimizin en önemli değerledir. Bizler Karate-Do branşını iki başlık altında ele alıyoruz. İlki geleneksel formda yapılan, ikincisi ise yarışma odaklı yapılandır. Kulüp olarak hedefimiz Karate-Do eğitimi gören sporcularımızdan öncelikle zihinsel, bedensel ve sosyal anlamda Karate-Do sanatını bilen ve bildiğini de gelecek nesillere öğretebilen, ahlaklı, sağlam kişilikli bireyler olmasıdır. İki eğitmenimiz tarafından sporculara eğitim verilmektedir. Eğitim veren senseilerimiz uluslararası Shotokan Karate Federasyonu’na üyedirler” ifadelerine yer verdi.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER