Laiklik için yürüdüler

İlimizde faaliyet gösteren STK temsilcileri Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın “Laiklik anayasada olmamalıdır” sözüne tepki olarak İzmit'te “Laiklik Yürüyüşü” düzenledi.

Laiklik için yürüdüler
banner158
banner174
 Merkez Bankası'dan başlayıp, Sabri Yalım Parkı'nda tamamlanan yürüyüşe 200 kişi katıldı.

STK’LAR ORGANİZE ETTİ

Yürüyüşü Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Kocaeli Yüksek Öğrenin Derneği (KYÖD), Türk Ocakları, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Alevi Kültür Derneği, Hereke Çevre Derneği ve Eğitim İş Sendikası organize etti, siyasi partilerden CHP, Vatan Partisi ve DSP destekledi.

SARIBAY DA YÜRÜDÜ CHP

İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç, Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar, Eğitim İş Sendikası Başkanı Bilal Şener, ADD İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavas, Yahya Kaptan Şube Başkanı Yakup Gökçe, DSP eski İl Kadın Kolları Başkanı Meral Uçarı ve yaklaşık 200 kişi katıldı.

POLİS ÖNLEM ALDI, OLAY ÇIKMADI

Yürüyüşe katılanlar Merkez Bankası alanında toplandı. Geçtiğimiz gün Bursa Ulucami’de meydana gelen canlı bomba saldırısı sebebiyle geniş güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri Merkez Bankası’nı demir barikatlarla çevreledi. Yürüyüşe katılanların toplandığı alana katılımcılar polis tarafından tek tek aranarak alındı. Ardından katılımcılar Yürüyüş Yolu başı üzerinden Sabri Yalım Parkı’na kadar slogan atarak yürüdü. Ellerinde Türk Bayrağı ve “Laiklik Adam Olmaktır” yazılı pankart açan grup “Türkiye Laiktir Laik Kalacak”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” şeklinde sloganlar arttı.

ETTEN DUVAR ÖRÜLDÜ

Grup yürüyüşünü sürdürürken emniyet güçleri de karşıt grupların dışarıdan her hangi bir saldırıda bulunmaması için yürüyüş kortejini takip etti. Öte yandan yürüyüş sonunda basın açıklamasının yapılacağı Sabri Yalım Parkı emniyet güçleri tarafından bomba ihtimaline karşı arandı. Basın açıklaması yapılırken ise emniyet alan çevresine adeta etten duvar ördü. Sabri Yalım Parkı’na ulaşan grup burada önce saygı duruşunda bulunup ardından İstiklal Marşı okudu. Grup adına basın açıklamasını ADD Yahya Kaptan Başkan Yardımcısı Akın Turan yaptı.

LAİKLİK MAYAMIZDIR

Turan şu ifadelere yer verdi: “Anayasamızın en temel, vazgeçilmez ve değiştirilemez ilkelerinden biri olan laiklik ilkesi karşıtı bir açıklamanın milleti en üst düzeyde temsil eden TBMM Başkan’ından gelmesi oldukça düşündürücüdür. Meclis Başkanı Kahraman dahil bazıları laiklik ilkesinin ne olduğunu hiç anlamadıklarını söylüyorlar. Bu yalanların en büyüğüdür. Aslında laikliğin ne olduğunu bal gibi biliyorlar. Laiklik en başta ulusal birliğin temelidir. Türk milletinin mayasıdır." dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 00:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER