Maden ocağında facia!.. 3 ölü, 13 işçi kayıp!

Maden ocağında facia!.. 3 ölü, 13 işçi kayıp!

 Maden ocağında facia!.. 3 ölü, 13 işçi kayıp!
banner158
banner174
SİİRT'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde özel bir bakır madeninde çalışma yapıldığı sırada heyelan nedeniyle meydana gelen göçükte mahsur kalan 16 işçiden 3'ünün cesedine ulaşıldı, 13 işçiyi arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Maden Köyü'nde bulunan ve özel bir firma tarafından işletilen bakır madeni sahasında ilk belirlemelere göre aşırı yağış nedeniyle dün saat 20.30 sıralarında heyelan meydana geldi. 3 vardiya halinde 16'şar kişilik ekipler halinde çalışmaların sürdürüldüğü ocakta heyelanla kayalar ve binlerce ton toprak maden sahasına aktı. Maden sahasında çalışan işçilerle 8 kamyon ve 3 iş makinesi de toprak altında kaldı.

Olayın öğrenilmesiyle birlikte önce Siirt merkez ve Şirvan ilçesinden, ardından da Diyarbakır başta olmak üzere çevre illerden ekipler sevk edilerek arama kurtarma çalışması başlatıldı. Aşırı yağış nedeniyle heyelanın zaman aman devam ettiği bölgede 5 ilden gelen ekiplerin gece boyu çalışmalar güçlükle yapılabildi. Gece boyu devam eden ve 3 işçinin cesedine ulaşılan arama kurtarma çalışmalarında, toprak altındaki 13 işçiye ulaşabilmek için sabahın ilk ışıklarıyla çalışmalara hız verildi.

13 İŞÇİYİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Siirt Valiliği'nden bu sabah yapılan yazılı açıklamada, Şirvan ilçesinde bakır madeninde dün akşam meydana gelen heyelanın ardından arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Dün facianın ardından 1 işçinin cesedi çıkarılırken, kayıp işçilerden yeri belirlenen 2'sinin cesedi de bu sabah çıkarıldı. Açıklamada şöyle denildi.

"17.11.2016 tarihinde ilimize bağlı Şirvan İlçesi Maden Köyünde bulunan özel bir bakır işletmesinde çalışma yapıldığı sırada meydana gelen heyelan sonucu, 13 işçinin kurtarılması için başlatılan arama-kurtarma çalışmaları gün doğumu ile birlikte hızlandırılmıştır. Yapılan arama-kurtarma çalışmaları sonucu, tespit edilen (2) işçinin cenazesi çıkartılmıştır. Arama-kurtarma çalışmaları Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Van, Erzurum AFAD arama-kurtarma ekipleri, Sağlık Bakanlığı UMKE ekibi, Kızılay, maden şirketine ait arama-kurtarma ekibi, jandarma arama-kurtarma ekibi ve köpekli arama timlerinin katılımı ile sürdürülmektedir.

Çalışmalar, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AFAD Başkanı Halis Bilen ve Enerji Bakanlığı yetkililerinin olay yerindeki koordinesinde yürütülmektedir. Olay ile ilgili gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2016, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER