Terör mağduru gazeteciler Gebze'nin konuğu

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Diyarbakır’da zor şartlar altında çalışan 15 gazeteciyi 3 gün boyunca Gebze’de ağırlayacak.

Terör mağduru gazeteciler Gebze'nin konuğu
banner158
banner174
 Yarın Gebze'ye gelecek olan Güneydoğu'da ki zor şartlarda görev yapan gazeteciler, hem dinlenecek, hem de orada ki zor şartları anlatacak

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi de olan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve Başkan Vekili Levent Altun geçtiğimiz günlerde Diyarbakırlı gazetecilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve manevi olarak yanlarında olmak amacıyla Diyarbakır’a inceleme gezisi gerçekleştirmişti. Gezinin ardından bir proje geliştirdiklerini belirten Başkan Çetin Gürol, “24-25-26 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakırlı meslektaşlarımızı şehrimizde ağırlayacağız. Hem uzmanlar eşliğinde verilecek eğitimle motivasyonlarını artıracağız hem de yaşadıkları sorunları gündeme getireceğiz” diye konuştu.

 ALTUN ZOR ŞARTLARA DİKKAT ÇEKTİ

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Gebzeli Gazeteci-Yazar Levent Altun, Diyarbakır’a gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından bir değerlendirme bildirisi hazırladı. Altun, özellikle son dönemde terörün ve çatışmaların odak noktasındaki Diyarbakır’da gazetecilerin çok zor şartlar altında görevlerini yaptığına dikkat çekerken, “ Gerek gazete ziyaretlerinde gerekse birebir olarak görüştüğümüz meslektaşlarımız, Diyarbakır’da gazetecilik yapmanın çok zor olduğunu anlattılar. Diyarbakırlı meslektaşlarımız, psikolojik baskı altında kaldıklarını, taraf olmaya zorlandıklarını söylüyorlar. Beklentileri ise tarafsızca gazetecilik yapmak” diye konuştu. Diyarbakırlı Gazetecilerin, Gebze'de konuk edilmesi ve Gebze'de ki basın mensupları ile bir araya gelmesini sağlayan Altun, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin bu proje ile çok önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getirdiğini belirtti.

TERÖR GAZETECİLERİ DE VURDU

Levent Altun, bildirisinde ayrıca şu görüşlere yer verdi: “Terör örgütlerinin hedefinde olmanın can tehlikesine dikkat çeken meslektaşlarımız, devletine ve ülkesine bağlı gazeteciler olarak güvenlik güçlerinden de daha fazla anlayış beklediklerini dile getirdiler. Diyarbakır’daki birçok gazeteci terör nedeniyle kapanan gazeteler nedeniyle işsiz kalmış, evlerini taşımış ve ekonomik yönden büyük sıkıntılar yaşıyor. Birçok gazeteci ise yaşanan olaylar neticesinde psikolojik sorunlar içinde mesleğini yürütme çabasında. Diyarbakır’da yaşanan bu olumsuzluklardan en fazla etkilenen gazetecilerin yanında olmak tüm meslektaşlarımızın görevi olmalıdır. Maddi desteğin yanı sıra manevi olarak yanlarında olduğumuzu hissettirmek, bu sorunların çözümü noktasında farkındalık yaratacak çalışmalar yapmak kaçınılmazdır.”

YARIN BİK'TE OLACAKLAR

Diyarbakır'da zor şartlar altında gazetecilik mesleğini yürüten 15 isim yarın hava yolu ile Sübiha Gökçen'e gelecekler. Buradan Bayramoğlu'nda bulunan Basın İlan Kurumu'na geçerek, istirahat edecekler. Güneydoğulu gazeteciler, yarın bölge basını ile bir araya gelecek. Öğleden sonra ise Gebze Ticaret Odası'nda ki panelde, Gebzelilere Diyarbakır'da yaşadıkları zorlukları anlatarak, Ülkemize dair mesajlar verecekler.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2016, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER