Akar: Zorunlu Trafik Sigortası Yasası hayal kırıklığı

Aylardır beklenen Zorunlu Trafik Sigortası’ndaki düzenleme Meclis de görüşülerek Torba Yasa içerisinde yapılan değişiklikle yasalaştı. Ancak yeni düzenleme ile prim fiyatlar da düşüş bekleyen vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı. Primler düşmediği gibi yapılan düzenleme ile hak sahibi kendi kusuruna denk gelen tazminat taleplerinden vazgeçerken, sigortalının sorumluluk riski kapsamında olmayan tazminat taleplerinden vazgeçmesi de öngörülüyor.

Akar: Zorunlu Trafik Sigortası Yasası hayal kırıklığı
banner158
banner174
 BEKLENTİ YARATIP SORUNU ÇÖZMÜYORSUNUZ
Meclis torba yasa görüşmeleri ile çalışmalarına devam ederken CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar’ın sık sık gündeme getirdiği Zorunlu Trafik Sigortası’na ilişkin düzenleme de kabul edilerek yasalaştı. Konuya ilişkin Meclis’de söz alan Akar, yapılan düzenlemenin vatandaşın sorununu gidermediği belirterek, “Sigorta şirketleri düşünülmüş, ancak içerisinde vatandaş yok” dedi.
4 MİLYON ARAÇ SİGORTASIZ
Akar yaptığı konuşmada; “Trafik sigortası gerçekten toplumu son günlerde çok sıkıntıya sokan, yaklaşık 19 milyon, 20 milyona yakın araç sahibini sıkıntıya sokan bir olaydır. Bu üç-dört aydır gündemde ama hikâyesi aslında biraz eskiye dayanıyor. 2008'de trafik sigortasını özelleştirerek 29 sigorta şirketine trafik sigortası yapma yetkisini verdiniz. Ama, maalesef, 2015 Haziran ayında bir yönetmelik değişikliği yapıldı. 2015 Haziran ayından sonra, yönetmelik değişikliğinden sonra daha önce 300 lira ödenen, 500 lira ödenen rakamlar bir anda 3 katına, 5 katına yani bin liralara, 1.500 liralara, 2 bin liralara çıktı. Bakın, 19 milyon araç sahibinden zaten 4 milyon araç sigortasız geziyor fakat yönetmelik devreye girdiği Haziran ayının 2015'inden üç aylık-dört aylık dilimde trafik sigortası yaptırma oranı yüzde 83'ten yüzde 80'lere geriledi. Yaklaşık 350 bin-400 bin araç da trafik sigortası yaptırmadı. Bu kanundan sonra da yaptırmamaya devam edecek çünkü bu kanun vatandaşın lehine hiçbir şey getirmiyor arkadaşlar, bir beklenti oluşturuyorsunuz” dedi.
AKP’Lİ BAKANLAR,  İYİ POLİS,  KÖTÜ POLİS OYUNU OYNUYOR
İktidar mensuplarının sürekli olarak vatandaşta beklenti yaratıp iyi polis kötü polis oyunu oynadığını söyleyen Akar, Bakan Faruk Çelik’e dönerek “Şimdi burada Maliye Bakanı olmadığı için Sayın Faruk Çelik var. Faruk Çelik'in tatlı bir dili vardır, sendikaları ikna ederdi, işçi sendikalarını. İşçi sendikalarını öyle ikna ederdi ki sanki örgütlenmenin önündeki bütün problemler kalkıyor, işçiler bu örgütlenmede hak sahibi oluyor, sosyal haklarını güvence altına alıyor. Dinleseniz 10 tane kanun teklifi getirmiştir buraya, dinleseniz ben bile inanıyordum bazen ama tarihinizde en çok işçi haklarının geri alındığı dönemi yaşadık Sayın Bakanım. Şimdi, bu görevi Mehmet Şimşek ve sayın Ulaştırma Bakanı üstleniyor. Mehmet Şimşek kötü polisi, Ulaştırma Bakanı iyi polisi üstleniyor ve diyor ki vatandaşa bir algı yaratarak sanki bir şeyi çözüyormuşuz gibi, çözüyormuşuz gibi yapıyorlar” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2016, 22:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER