Protokol, şehitlikte buluştu

8-10 Nisan Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı’nın 171’inci yıl dönümü sebebiyle kent protokolü Bağçeşme’de bulunan Polis Şehitliği’ni ziyaret etti.

Protokol, şehitlikte buluştu
banner158
banner174
 Programa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak,  İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, KOTO Başkanı Murat Özdağ, şehit ve gazi aileleri katıldı. 

Tören sonrası konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Biz bu toraklardan bin yıldan fazladır kardeşçe yaşayan insanlar, beraber huzur ve güven içerisinde kardeşçe yaşamaya devam edecek. Buna kast eden hainlere de hadleri her zaman olduğu gibi bildirilecek” dedi.
YENİ ŞEHİTLER GELMESİN
Şehit mezarlarına karanfil bırakılmasının ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Fevziye Camii İmamı Halit Es’in Kuran’ı Kerim Tilaveti okuması sonrasında İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç ise dua yaptırdı. Tören sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Işık şunları kaydetti: Milletimizin huzuru ve güveni için hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet diliyorum. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Bu topraklar kolay vatan olmadı. Bu toprakların vatan olması için hemen hemen her ailemizde şehit var. Arzu ediyoruz ki yeni şehitler gelmesin. Ama ülkemizin birliği bütünlüğü için, halkımızın huzuru ve güvenliği için gereken tüm çalışmalar yapılacak.
KARDEŞÇE YAŞAMAYA DEVAM EDECEK
Teröristlere karşı yapılması gereken tüm operasyonlar yapılacak. Gönül ister ki şehit olmasın, ama şehit vermeyi de göze alarak bu terörün kökünü kazımak hepimiz için en önemli görev. Şu anda bu yapılıyor. Gerçekten askerimiz, polisimiz, köy korularımız hepsi tam bir koordinasyon içerisinde terör örgütüne tarihinin en büyük kayıplarını veriliyor. Silah bırakana kadar tamamen kökleri kazınana kadar bu devam edecek. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Biz bu toraklardan bin yıldan fazladır kardeşçe yaşayan insanlar, beraber huzur ve güven içerisinde kardeşçe yaşamaya devam edecek. Buna kast eden hainlere de hadleri her zaman olduğu gibi bildirilecek. Bu noktada hiç kimsenin terettüdü olmamasını arzu ederiz” 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER