27 Mayısın onurlu albayı!

Türk Dünyasının son başbuğu kabul edilen MHP kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş vefatının 19. Yılında Türk Ocakları Kocaeli şubesinde düzenlenen resim sergisi , konferans ve okunan kuranı kerimler ile anıldı.

27 Mayısın onurlu albayı!
banner158
banner174
 Türk Diyanet Vakıf Sen başkanı Numan Uysal ve yardımcısı Hakan Acar Hoca tarafından okunan kuran ve edilen duaların ardından , MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin baş danışmanı olarak görev yapan Tarihçi Şükrü Alnıaçık, Ülkücü Haraketı ve Başbuğ Alpaslan Türkeş'i anlattı.

ALPAY DEMİR ŞİİR OKUDU
Ev sahipliğini şube başkanı Yücel Alpay Demir yöneticiler Hanife Akyayla,  Tekin Yeken ve Emre Denizbilgininin yaptığı anma etkinliğine Kamusen başkanı Yaşar Şanlı,  Yesevi Ocağı Başkanı Engin Sönmez , Selçuklu Düşünce Kulübü Başkanı Süleyman Pekin ve üniversiteli gençler katıldı. Etkinlik şube başkanı Yücel Alpay Demir 'in Alparslan Türkeş için okuduğu şiir ile başladı. 
Unutmak mümkün mü Başbuğ Türkeş'i 
Türkeş bu davayı kuran adamdır 
Türkeşci der hala bize çok kişi 
Türkeş bir nesile isim veren adamdır 
TÜRK OCAKLARI DEVLET KURDURAN BİR OCAKTIR.
Alnıaçık konuşmasına Türk Ocakları'nın tarihi geçmişini anlatarak başladı ve kurulum aşamasında bulunan isimlerden bahsetti. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşunda büyük emekler verildiğini belirten Alnıaçık Türk Ocakları devlet kuruduran bir ocaktır dedi. 27 Mayıs darbesi öncesi Türkiye'yi anlatan Alnıaçık sözlerine söyle devam etti"Alparslan Türkeş 27 Mayıs darbesinin onurlu Albayıdır. Darbe sonrası Hindistan'a zorla Askeri Ateşe olarak gönderilmiştir ama yine vatana millete hizmetten vaz geçmemiştir , vatanımızı tehdit eden ithal maneviyattan uzak siyasi fikirler ile mücadele ve Türk Dünyasında Milliyetçi fikirleri  yeşermesi için mücadele etmiştir , Hindistandan yazdığı  mektuplarla kesinlikle idamların olmamasını,kan bulaşmamasını ısrarla  söylemiştir."diyerek Türkeş'in Albaylık dönemlerini anlattı.

TÜRKEŞ'İN YARGILANDIĞI YILLAR..

Ardından sözlerine Türkeş'in 3 Mayıs 1944 Türkçülük Turancılık davasinda yargılanmasına değinerek"Bu davada ne yazık ki Türk milliyetçileri milliyetçilik yaptığı için tabutluklara atılmışlardır. Bu tür bi milliyetçilik Fransa'da Ermenistan'da veya ingilterede yapılsa el üstünde tutulurdu." diyerek devam etti. Siyasi tarihin en vefalı en Cefakar en azimli en mücadeleci ve en ileri görüşlü adamı Alparslan Türkeştir diyen Alnıaçık "gerçekçi olduğu için menfaatpereslere fırsat vermediği için iktidar olamamıştır ama Devletin varlığı birliği için kendi hayatını feda edecek bir nesil yetiştirmiştir , onun kurduğu Ülkü Ocakları dünyanın en köklü en disiplinli en güçlü gençlik teşkilatıdır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2016, 22:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER