2018-06-26 12:17:50

BİR SEÇİM BÖYLE GELDİ GEÇTİ…

26 Haziran 2018, 12:17

Günün Tespiti:

BİR SEÇİM BÖYLE GELDİ GEÇTİ…

Bir seçimi daha geride bıraktık: 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem milletvekilliği seçimleri. Bu yeni seçim ile birlikte Türkiye başkanlık sistemine adım atmış oldu. Son parlamenter sistem ise bu seçimle geride kaldı. Yaklaşık 50 günlük bir seçim maratonunda herkesin kafası yoruldu. Parti mitingleri, hoparlörlerden parti sloganları, söylemleri derken bu seçim de geçti. Seçim sonrası bu sistemin ilk başkanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye çıktı ve : “ Bu zafer milletin zaferidir” dedi. CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, yaptığı açıklamada seçim sonuçlarını kabul ettiğini söyledi.

YSK Başkanı Sadi Güven, "Sağlıklı bir seçim oldu" dedi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk lideri Erdoğan oldu. Bakalım süreç nasıl işleyecek, hep birlikte göreceğiz. Seçimler sonrası Türk Lirası değer kazandı, borsa yükselişte oldu. TÜSİAD seçim sonuçları için Erdoğan'ı ve yeni Meclis'i tebrik ettiği açıklamasında, "şimdi toplumsal uzlaşma içinde reform zamanı" ifadesini kullandı…Elbette seçimlerde bir taraf kazanır bir taraf kaybeder. Önemli olan toplumsal uzlaşı ile milletimizin dirliği ve birliğidir…Bu vesileyle seçimler tüm ülkemize ve milletimize hayırlı olsun!




“Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."

Mustafa Kemal Atatürk



Benim oy nereye gitmiştir?

Şener Şen’in başrolünü oynadığı “Züğürt Ağa” filmini herkes hatırlar… seçimle ilgili olan sahnede, çiftliğin kahyası mahcup bir şekilde Ağa’nın karşısına çıkar ve ezik büzük şekilde seçim haberini vermek ister:

-Agam seçimler var ya seçimler!

-Ne olmuştur seçimlere?

- Agam bir oy çıkmıştır…bizim parti b.ku yemiştir…O bir oyu da ben vermişimdir…

-Ne diysen la sen, kaç kişi vardır benim köyde…

-Olmaz öyle şey…Bir oy ha…

(Öbür kahya) – Valla Agam o bir oyu ben vermişimdir.

--Ula bir oyu siz verdiyseniz benim oy nereye gitti?

Agam ister kız amma bütün köy, oyu öbür partiye vermiştir. Bize şıh öbür dünyadan tapu vermiştir…Senin boban da o tapudan almıştır…

Koşturmakla, tantana ile bir seçim daha geçirdik…Memleketten bir çok seçim haberi geldi…Bir seçim sonrası Züğürt Ağayı da hatırlatalım istedik. Sağlıkla kalınız!


OBJEKTİFE TAKILANLAR:

-Hadi otları ben yedim, peki arsalar nereye gitti?



Fıkra:

Sandalye Yeter, Birazda Masa…

Seçim sonuçları belli oldukça genel merkeze telgraf çekıyorlar:

"Beş sandalye aldık"

"On sandalye daha aldık."

Seçim sonuçları belli oldukça sandalye sayısı da artıyor.

"Elli aldık, altmış aldık, yüz aldık."

Parti sekreteri sandalyenin milletvekili anlamına geldiğini bilmiyor, yanıt

veriyor:

"Partiye bu kadar sandalye yeter, biraz da masa alın..."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.