2018-07-09 11:05:04

Gebze’den Bayramoğlu’na Nenehatun çıkmazı!

09 Temmuz 2018, 11:05

 Gebze’den Bayramoğlu’na Nenehatun çıkmazı!

Haftasonu oldu Gebze’den canınız Bayramoğlu’na kestirme yoldan gitmek istedi. Darıca için en kullanışlı giriş olan Topçular Kavşağının ardından tren yolunun altındaki tünelden geçiyorsun ve Nenehatun üzerinden kısa yoldan Bayramoğlu’na ulaşma arzunuz ve isteğiniz var., nasıl ulaşacaksınız?

 İmkânı yok. Tam Battalgazi üzerinden mezarlık yanından (Nenehatun Mezarlığı ve Şehitliği) geçip Tuzla caddesine çıkmak istiyoruz. İşte orada durun! İmkânı yok gidemezsiniz. Aynı yerde sizleri “ Yol Çalışması Var” tabelası karlışıyor. Geçen yıl da burada çalışma vardı, bu yıl da. Yan İSU’nun altyapı çalışmaları… Geçen yılki çalışmayı Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a söylemiştim. “İSU çalışma yapıyor, bitecek” demişti. Bu yıl baktım yine yaz sezonu ve insanlar kısa yoldan Bayramoğlu’na çıkmak istiyor, nafile! Çıkamazsınız kardeşim, çıkmak isterken Nenehatun mahallesinin çapraşık ve labirent şeklindeki cadde ve sokaklarının içinde kalıverirsiniz. Gebze ve bölge dışından birisi burya else hiç çıkamaz. Çünkü Battal Gazi Caddesi devamlı kazık ve devamlı bir çalışma içerisinde. Yapılacak iş ise Bayramoğlu’na gidecek olanlar ya Darıca üzerinden gitsinler, ya da Çayırova üzerinden Bayramoğlu’na bildik ana yollardan ulaşsınlar. Sakın Bayramoğlu’na gitmek isteyenler Nenehatun üzerinden gitmesin uyaralım.


Yakmayın kardeşim ateş yakmayın!

Bu hususta devamlı uyarılar yapıyoruz. İnsaniyet namına devamlı uyarıyoruz. Ama dinleyen kim. Hafta sonu tasını tarağını toplayan Gaziler’deki piknik yerlerine gelip sabahın erken saatlerinde oraya konuşlanıyorlar. Çok iyi, bir şey diyen yok, ancak bazı vatandaşların piknik yerleri dışında ormanlık analının içine de yerleştikleri ve barbekü olmayan yerlere de ateş yakıp mangal yaptıkları gözleniyor. Her zaman söylüyoruz buradan, Büyükşehir burada güvenlik sayısını artırmalı ki vatandaşlar uyarılsın ateş yakmama hususunda. İnsanların soluklanabileceği bir yer haline getirilmiş burası, korumak da bizlerin işi olmalı.. Bazı yerlere uluorta yerlerde tehlikeli bir biçimde izci ateşlerinin yakıldığını görüyoruz. Sonra ormanın içine çöp atılıyor veya getirilen malzemeler orada çöp olarak bırakılıyor. Bir insan kendi ormanını kirletir mi? Bunu yapanları şiddetle kınıyorum, denk gelsem fotoğraf çekip teşhir edeceğim haberleri olsun buradan. Yazık ya!


NE KADAR OLDU?

- Reha Muhtar, haber sunduğu günlerde babasıyla buluşturduğu kıza "Babayı buldunuz mu?" diyeli 15 yıl oldu.

- İspanya'da bir kadın noterde haklarını üzerine aldığı Güneş'in yasal sahibi olduğu iddiasıyla ortaya çıkalı 7 yıl oldu.


OBJEKTİFE TAKILANLAR:


Fıkra:

Dalgın Temel…

Temel elleri belinde yürümekteymiş. Bu, bunu gören bir adamın dikkatini çeker ve adam Temel'i takip etmeye başlar. Temel otobüse biner elleri belinde, otobüsten iner, pazara girer elleri belinde, ordan bir dükkana girer, çıkar elleri belinde. En sonunda adam dayanamaz sorar:

- Ya kardeşim nedir bu sabahtan beri ellerin belinde geziyorsun, hayrola?

Temel iki yanını kontrol edip:

- Anaa karpuzlar düşmüş...


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.