2018-06-28 12:52:38

Türk Telekom mağdur etti…

28 Haziran 2018, 12:52

 BİR ŞİKÂYET:

Türk Telekom mağdur etti…

Türk Telekom, Gebze Yenikent mahallesine üç gün boyunca internet hizmeti verimeyeceğini vatandaşın internetlerin kesilmesi üzerine açıklama yapmak zorunda kaldı. Önceden teknik durumdan ötürü hiçbir şekilde bir kamuoyuna duyuru yapmayan Türk Telekom’un bu kesinti ve mazeretine bölge sakinleri bir anlam veremediler. Şu anda bölgede TTNet abonleri için internet erişimi yok…Türk Telekom’un mazeret açıklamasında tarih olarak 28 Haziran 2018 tarihi belirtiliyor , yani bugün için... İnşallah bugün gelir!

Gündemimiz: Meteoroloji!

Son günlerde dolu, sert yağış, önlemler derken, gündemimiz 24 haziran seçimlerinin ardından bir anda meteoroloji veriler oldu…

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin renkli ve Meclis’in zneşeli yüzü olan Merhum Eski milletvekillerimizden Elazığ Milletvekili Ali Rıza Septioğlu’nun Meteoroloji’den sorumlu Devlet Bakanlığı günlerine ait bazı eski hatıraları var. Nekledelim:

Septioğlu'nu kutlamaya gelen memleketindeki sevenleri ve hemşerileri sordular; ‘‘Şıhım, ne işine bakarsın?’’ Yanıtı, kısa oldu: ‘‘Havaya, suya...’’ Meteoroloji diyemezdi ya! Hemşerileri, Elazığ'a döndüler, gördüklerine haber verdiler:

- Şıhım, Allah'a yaklaşmış...

Septioğlu, meteorolojiye müthiş ilgi gösteriyordu! ‘‘Acaba meteorolojinin tahminleri doğru muydu?’’ En çok merak ettiği buydu! Zaten Genel Müdürü de görevden almanın çaresini arıyordu. Bir gün memleketini aradı. Zaten bir zamanlar belediye başkanlığı yaptığı Palu'dan hiç kopmamıştı. Aklına bir plan geldi. Palu Belediye Başkanı'nı arayıp sordu. Palu'da yağmur yağdığını öğrenince Meteoroloji İşleri Genel Müdürü'nü arayıp Palu'daki hava durumunu sordu. Genel Müdür, hemen karşılık verdi:

- Palu'da hava, az bulutlu ve açık, yağış yok.

- Şimdi seni yakaladım bilemedin... 

Genel Müdürün görevden alınması için hemen yazı yazdı; gerekçesi de bu olaydı...

Günümüzde meteoroloji çok ilerledi… Bazen saniyesi saniyesine tahminler artık tutuyor. Uzay görüntüleri var…Ancak dolu tahmini de tutmamış oluyor bazen . İyi ki de tutmamış, ancak uyarısına da teşekkürler en azıdan inşalar önlem aldılar…Bol güneşli günler dilerim…

Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."

Mustafa Kemal Atatürk


YAZ ORTASINDA KIŞ…

Yaz ortasına geldik neredeyse, Balkanlar'da hala kar yağıyor! Fotoğraf, Slovenya'nın Kraderica bölgesinden. 60 cm'e kadar kar bekleniyormuş.
(Kaynak: TRAKYABALKAN)



OBJEKTİFE TAKILANLAR:

-Doluya karşı önlem almakla Kocaeli olarak ulusal gündeme böyle oturduk…

Fıkra:

Sadık Bir Köpek

Bir avcı diğerine sordu: 

Köpeğinizi satın almak istiyorum ama sahibine sadık mıdır? 

- Hem de fazlasıyla sadık. Size bu konuda yüzde 100 garanti verebilirim. 

- Nasıl bu kadar emin olabilirsiniz? 

Şimdiye kadar 5 kere sattım. Her seferinde de geri geldi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.