Başkan Çiftçi Çayırova'daki projeleri basına gezdirerek tanıttı!

Başkan Çiftçi Seçim beyannamesinde olan vaatlerini tek tek hayata geçirdiğini ifade ederek , yeni eserlerinde müjdesini verdi

Başkan Çiftçi Çayırova'daki projeleri basına gezdirerek tanıttı!
banner158
banner174

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi , bölgedeki gazetecilerle sabah Çayırova Belediyesi Sosyal tesislerinde kahvaltıda bir araya gelerek daha sonra da hizmetleri yerinde gösterdi. Çayırova’ya yapılan ve yapılacak hizmetlerle ilgili de bilgi veren Başkan Çiftçi; bölge halkının çok önemli hizmetlere kavuşacağına dikkat çekti. Kültür evi projesini devam ediyor. Bölgede hiç arsa kalmamıştı ve tüm arsaları yeniden kendimiz ürettik. Spor yapacak çocuklarımıza büyük olanaklar sağlıyoruz. 200’ü lisanslı olmak üzere 10 bin çocuğumuz farklı branşlarda spor yapıyor. Bu çocuklarımızı 3,5 yılda ilçemize 900 civarında altın, gümüş ve bronz madalya kazandırdılar. İlçeye yeni bir spor salonu daha yapacağız. “ dedi.



Yeni hastane binası alanını da gezdiren Başkan Çiftçi, geçen hafta feshedilen hastane inşaatı ihalesinin yeniden yapıldığını da hatırlatarak; “İlçemize yeni kaymakamlık binası da yapıyoruz. Hastane ve kaymakamlık binalarının Çayırova’nın tam merkezi sayılabilecek noktaya yapıyoruz. İlçemizin elektrik kesintileri ile ilgili çok büyük sorunu vardı. TEİAŞ ile yaptığımız özel görüşmenin ardından Tepeören’den hattın büyük bir bölümünü yer altına alarak kesinti sorununu çözmüş olacağız. Şekerpınar’da yapacağımız bilgievi seçim beyannamemizde yoktu, sağlık ocağı ve bilgi evi yaklaşık 30 milyona mal olacak. İlçemize ayrıca yeni bir spor lisesi kazandıracağız. “ dedi. DSİ’nin Uçakpark’ın kaldırılmasını da istediğini söyleyen Başkan Çiftçi, dere yatağını otobana kadar ıslah ettiklerini hatırlatarak ucakparkın çocuklar için teknoloji parkı olacağına dikkat çekti.  Çiftçi ayrıca, Çayırova’nın Küçük Sanayi Sitesi olmadığını da hatırlatarak, 64 bin m2 alan üzerine 200 dükaknlık bir küçük sanayi sitesi yapılacağına değindi. Başkan çiftçi daha sonra bölge basınına yapılan hizmetlerle ilgili de ayrıntılı bilgi verdi.

 Çiftçi, proje halinde olan, inşaatı devam eden, ihalesi tamamlanan ve inşaatı biten projeleri gazetecilere gezdirdi. Yoğun katılıma sahne olan programda konuşan Çiftçi, Çayırova'nın geleceği için 52 farklı noktada proje çalışması olduğunu belirtirken, bununla beraber özellikle kentin geleceğine dokunmak amacıyla Çayırovalı çocuklar ve gençler için birçok uygulamayı hizmete aldıklarını vurguladı. Millet bahçesinden, hastaneye, hayvan barınağından, kentin elektrik sorununa, bilgi evinden, uçak parka birçok proje hakkında bilgi veren Çiftçi, turda projelere ilişkin şunları dile getirdi; "Gezeceğimiz projelerin arazilerinin hepsini biz yeniden ürettik. Göreve geldiğimizde yatırım yapacağımız arazimiz yoktu. 3,5 senelik görev süremiz boyunca, şehrimize canlı odaklı çalışmalar yapmak amacımız oldu. En doğru ve en güzel yatırımın insana ve eğitime yapılan yatırım olduğunu düşündük. Çocuklarımızın kaliteli birey olması için yapacağımız çalışmalar çok önemliydi. Okul öncesinden başlayarak, üniversite okuyan tüm öğrencilerimiz için yola koyulduk. Çayırova Belediyesi'nin bünyesinde 5 yaşındaki bin 200 öğrencimize ücretsiz okul öncesi eğitim veriyoruz.

Kent meydanı için de 25 bin metrekarelik bir alanda çalışma yapıyoruz. Şu an cami inşaatıdevam ediyor. Ayrıca kent meydanında 3 katlı yeraltı otoparkı olacak. Kent meydanındacami, sergi alanı, bisiklet alanları, kafeterya ve kaykay parkı olacak. Geri kalan alan dayeşil alan olarak planlandı. 250 milyon TL'lik bir yatırımla kent meydanını datamamlayacağız.

Çayırova millet bahçesi 70 bin metrekare alanda inşa edilecek. Burada 25 bin metrekarepark alanı vardı biz de ilave 45 bin metrekare araziyi park alanına çevirdik. 25 dönümü 70dönüme çıkardık. 150 milyonluk bir çalışmayla bu parkı ilçeye kazandıracağız. Aynızamanda deprem toplanma merkezi olarak kullanılacak. Böylelikle adalar manzaralı bölgeparkı olarak planlara işlediğimiz alanda halkımız yeşille buluşup, doyumsuz manzaranıntadını çıkaracak."

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2022, 17:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER