Çayırova Akse Halk Kütüphanesi ve Kitap Kahve Açıldı

Çayırova Akse Halk Kütüphanesi ve Kitap Kahve Açılış Töreni Vali Seddar Yavuz'un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Çayırova Akse Halk Kütüphanesi ve Kitap Kahve Açıldı
banner158
banner174

Açılış törenine Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Yaşar Çakmak, Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, ilgili kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören; Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Yaşar Çakmak günün anlam ve önemini belirten konuşmaları yapmasıyla devam etti.

Memnuniyetlerini ifade edip, selamlama ile konuşmalarına başlayan Vali Yavuz: “Şanlı tarihimiz büyük zaferlerle dolu olduğu gibi büyük acılar da yaşanmıştır. Sanayi devrimini gerçekleştiremeyerek büyük bir imparatorluğun yıkılışına, milyonlarca, yüzbinlerce inanımızın katledilişine ve mülteci olmasına şahitlik etmiş bir neslin torunlarıyız.  Daha sonra da büyük bir mücadele ile bu bağımsız devleti kurmuş ve yüz yıldır da modernleşme sevdası içerisinde çağı yakalamak, bilim ve teknolojiyi yakalamak için büyük bir çaba sarf eden milletin evlatlarıyız. Allah’a hamd olsun ki son dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiç olmadığı kadar bilim ve teknoloji ile buluşmuş ve artık sadece teknolojiyi kullanan değil, teknolojiyi üreten bir ülke haline gelmiştir.

Dünya Üzerindeki İşgallerde En Çok Hedef Alınan Yerler Mutlaka Kütüphaneler Olmuştur

Artık dünya ile rekabet eden bir Türkiye olduğunu vurgulayan Vali Yavuz;  Nerede bir medeniyet varsa orada kitap, kütüphane ve okumak vardır. Nerede cehalet ve işgal varsa ilk hedefte kütüphanelerdir. Dikkat ederseniz dünya üzerindeki işgallerde en çok hedef alınan yerler mutlaka kütüphaneler olmuştur. Yakılmıştır, yıkılmıştır, yok edilmiştir. Demek ki kütüphane sadece kitabın olduğu yer değil, bir medeniyetin, ihyanın, inşanın merkezidir. O açıdan da biz böylesine bir hizmeti açacağız dendiğinde koşa koşa geldik. Öncelikle kıymetli Belediye Başkanımızı, İl Kültür Müdürümüzü, hayırseverlerimizi ve tüm emeği geçen kardeşlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Biz evlatlarımızın gözlerine baktığımızda onların geleceğini okuyor ve bu ülkeyi daha iyi bir noktaya taşımak için hep beraber mücadele ediyoruz. Azmimizi muhafaza edeceğiz. Gençlerimize, evlatlarımıza umutsuzluğu değil umudu, yarınları aşılayacağız ki bu millet hür ve bağımsız yaşasın. Bizim en büyük sevdamız Türkiye’dir. Ay Yıldızlı Al Bayrağımızdır. Türkiye ve Ay Yıldızlı Al Bayrağa selam duranlara, onlara sahip çıkanlara selam olsun” diyen Vali Yavuz kütüphanenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılışın hayırlara vesile olması dileğiyle yapılan duanın ardından Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri Çayırova Akse Halk Kütüphanesi ve Kitap Kahve’nin kurdelesini kestiler.

Kurdele kesiminden sonra Vali Yavuz ve protokol üyeleri bir süre tesisi gezip, incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER