CHP Darıca Kahvaltı Programı

CHP Darıca Teşkilatı bugün saat 10.00’da Kahvaltı programı düzenleyerek basın mensupları ile buluştu.

CHP Darıca Kahvaltı Programı
banner158
banner174

Kahvaltı programında basın mensuplarıyla buluşan CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Belediye Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri Nisan ayı olağan basın toplantısıyla ilgili açıklamalar yapıldı. Hafta sonu oynan Gebze spor ve Darıca Gençlerbirliği kulüpleri tebrik etti ve 2 takımada şampiyonluk yollunda başarılar diledi.

Yakup Törk konuşmasında; ‘’Öncellikle biz 2016 yılında Haziran ayında Termal Grup projesi uygulama halinde telafisi mümkün olmayan zararlara neden olacağından dolayı yürütmenin durdurulması istemiyle Darıca Belediyesine dava açmıştık. 18.01.2018 tarihinde oy birliği ile mahkemece proje durdurma kararı alındı. Bu projede alanları yeşillendirme, doğayı kirletmeyen bir çalışma, daha az betonlaşma olsa bu projeye bizde destek veririz.

Bu karar hakkında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi’nde revizyon kararı alınabilir.

Darıca Belediyesi’nin arsaları satılmaya devam ediyor. Bölgemizin en borçlu belediyesi konumunda. 97 milyon borcu olan bir belediye.

Darıca Belediyesi’nin ilan edilen projelerinin çoğunun yapılmadığı gözlemlendi.

Bölgemizde yapılacak çok proje ve iş olmasına rağmen, yapılan hiçbir şey olmadığı görüldüğü halde, yılsonu eklenen borç 27 milyon eklenip toplam borç 97 milyon oldu.

Burada söylenen projeler yapılmazken gidip Hatay’ın Hassa İlçesi’nde Namazgâh yapıyorsun. Yanlış anlaşılmak istemiyoruz. Sözümüz Namazgâha değil. Bu kadar borçlu bir Belediye’nin işi değil. Bunu söylemek istiyoruz. Namazgâh tabii ki açılmalıdır. Fakat bu Darıca Belediyesi’nin işi değildir.

Başkan’ı kentte hizmet etmeye davet ediyoruz. Eğer görevi bize verirse bakın biz neler yapacağız. Bu borcu nasıl eriteceğiz bunu göreceksiniz. 2019 Yerel Seçimler için çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Çok iddialı olduğumuzu söylemek istiyorum.’’ dedi.

Yakup Törk’ten sonra söz alan Şinasi Serdar açıklamalarında; ‘’Benim Denetim Kurulu Üyesi olmamam için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Fakat başarısız oldular. Kanun olarak 45 gün denetleme süresi var. Fakat 25 günde denetleme bitti. İstediğim dosyaları denetlemek istediğimde görmemem için her şeyi yapıyorlar. Ben inceleme yaparken görevliler birçok dosya getirip ben daha bir tanesini incelemeden incelendi damgası vurup gönderiyorlar. Benim incelemelerime göre Belediye’nin %5’i denetlenmiş, %95’i denetlenmemiş.’’ dedi.

Son olarak söz alan İbrahim Karslı konuşmasında; ‘’Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne açtığımız 1/25000 ve 5000’lik alanda açtığımız davayı kazandık. Nazım İmar planları iptal edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hakkında aldığımız karar çok net ve iptal kararıdır ve kazandık. 2. ilçe bazında açtığımız davayı ise kazanmak üzereyiz.’’ dedi.

​​​​​​​

Açıklamalardan sonra bir süre soru-cevap şeklinde geçtikten sonra toplu bir fotoğraf çekilip toplantıya son verildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER