Dilovası Belediyesi filosunu 16 yeni araçla güçlendirdi

Dilovası Belediyesi'nin kendi öz kaynakları ile filosuna dahil ettiği 16 yeni araç düzenlenen lansman ile hizmete girdi. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, "Bugün 16 aracımızla karşınızdayız. Halka hizmet hakka hizmet düsturuyla yola çıktık" dedi.

Dilovası Belediyesi filosunu 16 yeni araçla güçlendirdi
banner158
banner174

Dilovası Belediyesi bünyesine kazandırdığı yeni araçlar ile belediyenin gücüne güç katmaya devam ediyor. Son olarak, tamamen belediyenin kendi imkânları ile alınan ve yaklaşık 40 milyona mal olan 16 yeni araç bugün düzenlenen lansman ile hizmete girdi. Dilovası Belediyesi önünde düzenlenen lansmana Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir,Dilovası İlçe Emniyet Müdürü Turgut Yazar, meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Dilovası Belediyesi, öz kaynaklarla araç filosuna kazandırdığı 16 yeni aracın hizmete alım törenini gerçekleştirdi. Törende lastikli ekskavatör, beko loder, iş makinesi, yama asfalt robotu ve kar küreme aracı, konteyner yıkama ve dezenfektan aracı, yol çizgisi ve bordür boyama mobil aracı, silindir, küçük yol süpürge aracı, sıkıştırmalı çöp toplama aracı, büyük yol süpürge aracı, 2 binek araç (anne taksi ve engelliler için) ve kamyonetler olmak üzere 16 araç hizmete girdi.


"İLÇEMİZDE ÇOK GÜZEL BİR AHENK VAR"
Lansmanda ilk olarak konuşan başkan Hamza Şayir açılışlarınının devam edeceğini belirterek şunları söyledi; "Rabbime hamdolsun. Geçenlerde 4 açılışı birden yaptık. Bugünde dört dörtlük bir şey oldu. Yola çıkarken halka hizmet hakka hizmettir düsturuyla yola çıktık. Rabbim görülemeyen yerlerde bize yardımda oldu. İlçemizde çok güzel bir ahenk var. Her şeyin başı eğitim ile başlıyor. Biz bugün 10 sene 20 sene sonrasını düşünmüyoruz. Bizler seneler sonrasını düşünüyoruz. Bizler bugün 10 traktör ile ürün verip bir telefon alabiliyorsak bunu düşünmek lazım. Sadece günü kurtarmak için uğraşmamak lazım. Cesur adımlar atmak lazım.


"BUNUN ARKASINDA ÇOK EMEKLER VAR"
Şu anda okulların hepsinde kütüphaneler var. Tüm okullarda robotik kodlama zeka sınıfları var. Bazen teşekkür etmeyi unutuyoruz. Kasti bir şey yoktur kesinlikle. Geçen hafta güzel bir açılış yaptık. Güzel bir eser oldu. Bizler bugün birbirimize teşekkürü çok görmemek lazım. Bunun arkasında emekler var. Çok ciddi bir rakam 42 milyon ama tek başına olmadı. İnşallah bundan sonra yine dörtlü beşli açılışlarda karşında olacağız. Saymakla bitmez."

"AK PARTİLİ BELEDİYELER NAZAR BONCUĞU TAKSIN"
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak da şunları söyledi; "2019' dan bu güne 44 ay geçti. Buraya her gelişimde yeni bir hizmete ortaklık ettik. Saymakla bitmez. 50 bin nüfuslu Dilovası'nda 44 ayda 44'ün üzerinde hatırı sayılır hizmet. Bu toplantılar şehirdeki akil kişilerin bir araya geldiği konuları paylaştığı bir ortam. O anlamda da güzel. Konular el birliğiyle çözülüyor. Nazar değmesin diye dua ediyorum. AK Partili belediyeler o kadar hizmet yapıyor heykel yapmıyor. Nazar boncuğu gibi bir heykel yapalım. İş olsun hizmet olsun çalışma olsun. Atom karınca gibi AK partili belediyeler. Yeter ki halkımıza hizmet götürülsün."


"AMACIMIZ EĞİTİMDE MARKA KENT OLMAK"
Lansmanda son olarak konuşan Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ise şunları kaydetti; "Yeni araçlarımızın hayırlı olmasını diliyorum. İlk olarak bu önemli hizmet araçlarını ilçemize kazandıran belediye başkanı ve ekibini yürekten kutluyorum. Yoğun bir kış yaşadık. Büyükşehirin destekleriyle belediyenin katkılarıyla önemli çalışmalara imza atmıştık. Bugün hizmete girecek olan bu araçlarla daha önemli görevler yapılacağına inanıyorum. Amacımız net hedefimiz eğitimde marka kent olmak. Bunun sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyorum."

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2022, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER