Birlikte proje geliştirecekler

Türkiye’de Nanoteknoloji alanında önemli çalışmalara imza atan iki üniversitenin Nanoteknoloji Araştırma merkezleri ortak çalışma ve ortak doktora programı açılması üzerine bir protokol anlaşması imzalayacaklar.

Birlikte proje geliştirecekler
banner158
banner174
 Bugün Gebze Teknik Üniversitesi'nde düzenlenecek tören ile iki kurum arasında protokol imzalanacak. Törene GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babur Özçelik katılacak. İmza töreni saat 11:00 da Gebze Üniversitesi'nde yapılacak.

Türkiye’nin en gelişmiş Nanoteknoloji laboratuvarlarına sahip olan kurumlarından Gebze Teknik Üniversitesi ile Sabancı Üniversitesi, imzalanacak protokol ile Araştırma, Eğitim ve Kurumsal işbirliği yapacak. Ortak araştırma projelerinin yapılması, ortak iç araştırma projeleri için kaynak ayrılması ve her iki üniversitenin öğretim üyelerinin ortak AR-GE çalışmalarının desteklenmesiyle Araştırmaya yönelik işbirliği oluşturulacak. Eğitim alanındaki işbirliğiyle, ortak doktora programlarının geliştirilmesi ve ilgili alanlarda çift diploma programlarının oluşturulması hedefleniyor. Kurumsal işbirliği de teknoloji transferi ve fikri mülkiyet konularında kurumlar arası iletişim ve ulaşımın geliştirilmesini kapsayacak. Ayrıca her iki tarafça uygun görülen diğer araştırma kurum ve kuruluşlarının işbirliğine dâhil edilmesi değerlendirilecek.

Bu protokolün imzalanmasıyla, günlük hayatta ve bilimin ilerlemesinde bugüne kadar geliştirilen teknolojinin çok ötesinde olanaklar sunan ve son yirmi yıldır dünyada bilim teknik çevreleri tarafından sürekli gündeme getirilen nanoteknoloji alanında ülkemizin gelişmişliğine hız katacak. Ayrıca ülkemizi dünyanın sayılı Nanoteknoloji merkezlerinden biri yapacak adım atılacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2016, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER