Mayıs ayı gençlerin ayı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru giderken Mustafapaşa Anadolu Lisesi "Hayata Hazırlanırken Okuldan Öğrenebileceklerimiz"  teması adı altında sosyal alanlarla ilişkili bir gün düzenledi.

Mayıs ayı gençlerin ayı
banner158
banner174

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru giderken Mustafapaşa Anadolu Lisesi "Hayata Hazırlanırken Okuldan Öğrenebileceklerimiz"  teması adı altında sosyal alanlarla ilişkili bir gün düzenledi.Öğrenciler üç sosyal bilimler alanı üzerinden Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü akademisyenleriyle buluştu. İlgi alanlarına göre sinema, edebiyat ve felsefe atölyelerinden birini tercih eden öğrenciler ahlak felsefesi, toplumsal roller ve akıl  kavramları ile ilgili araştırmalar yürüttüler.Devamında Kocaeli üniversitesi hocalarından Doç.Dr Bora Erdağı, Doç.Dr. Yavuz Adugit ve Doktorant Esra Dolan moderatörlüğünde atölye çalışmasına katıldılar.Çalışmalarının sonucunu bir araya gelerek değerlendiren öğrenciler, atölyelerde yürüttükleri tartışmalara dair sonuç raporlarını okudular. Çalışmaya Kanuni Sosyal Bilimler öğrencilerinin de katılımıyla okullar arası işbirliği ve öğrenciler arası birlikte çalışma kültürünün imkanları genişletilmiş oldu.

  Çalışmayı yürüten okul öğretmenleri gençlerin okullardan miras alabilecekleri en kıymetli şeylerin bilimsel bakışla ve demokrasi kültürü olduğunu söylerken bu amaçla düzenlenen çalışmaları çok önemsediklerini vurguladılar.Sosyal ve fen bilimleri günlerinin Mustafapaşa Anadolu Lisesi olarak gelenekselleşmesi umudunu taşıdıklarını belirten Okul Müdürü Mustafa Şahbaz seneye sadece sosyal bilimlerle değil fen bilimlerini de içeren çalışmalar yapmak istediklerini belirtti.Öğretmen arkadaşlarına ve Kocaeli Üniversitesi akademisyenlerine emekleri ve öğrencilere kattıkları için teşekkür eden Okul Müdürü öğrencilerin bilimsel etkinliklerle yüksek öğrenimlerine daha verimli olarak dahil olacaklarını altını çizdi.

  Sosyal Bilimler gününde açılış konuşmasını yapan Gebze İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Halil Atlı da öğrencilerin  sosyal ve fen alanlarında çalışmalar yapmalarını çok önemsediklerini vurgularken bu çalışmaların yaygınlaşması için  desteklerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2023, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER