Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan son dakika açıklamaları geldi

 Selçuk "Bu yıl telafi eğitimi var mı?" , "Karneler ne zaman verilecek?" ve "Okullar ne zaman açılacak?" sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanlığı kabine kararları için geri sayım sürerken MEB ve Bakan Selçuk'tan gelen son dakika açıklamaları önümüzdeki günler için önemli ipuçları içerdi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan son dakika açıklamaları geldi
banner158
banner174
 Telafi eğitimi olarak adlandırılan ve pandemi döneminin adeta eğitim dopingi olan programlara ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim, tatillerle ilgili de önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan Selçuk birçok kritik karar için kabine toplantısı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını işaret etti.

OKULLARDA YA DA UZAKTAN TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bunun kararı Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı ve sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle bu hafta başında netleşecek. Tabii Sağlık Bakanlığı'nın ve diğer ilgili bakanlıkların görüşleri de var. Tek başımıza alacağımız bir karar değil.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

İklim koşulları açısından okulların ağustos ayında açılması bize göre doğru değil. O nedenle okulları sonbaharda yani eylül gibi (yüz yüze eğitime) açmayı planlıyoruz.


KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK?

Bakan Selçuk önceki gün yaptığı açıklamada okullar ne zaman kapanacak sorusunu da yanıtlamış ve "Okullar 2 Temmuz'a kadar açık olacak. Karneler de bu tarihte verilecek. Arzumuz karneleri çocuklarımıza yüz yüze vermek. Ancak böyle bir durum söz konusu olmazsa karneleri dijital olarak vereceğiz" demişti.Nihai kararın 1 Haziran için belirlenen normalleşme planının da olacağı Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında verilmesi bekleniyor. Kabine toplantısı sonrasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunacak.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE YAZ KAMPLARI GELİYOR

"Öğretmenlerimiz çok yoruldu. Şimdi Gençlik ve Spor Bakanlığı ile konuşuyoruz. Tematik kamplarda onları ağırlamak istiyoruz. Yaz kampları halinde. Tabii olanaklarımız dahilinde ve isteğe bağlı."

8 ve 12. SINIFLAR

* Resmî ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerimizin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu"ndaki koşullara uyulması şartıyla yüz yüze eğitime başlanabilecektir.

* Bu kapsamdaki öğrenci, öğretmen ve eğitim çalışanlarımızın salgın kısıtlamalarından etkilenmemesi için gerekli kolaylık, Valiliklerimiz tarafından sağlanacaktır.

* 1 Haziran Salı gününden itibaren yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar, bu tarih öncesinde yapılacak durum değerlendirmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacaktır.


Bakan Selçuk'un açıklamaları sonrasında yüz binlerce öğrenci, veli ve öğretmenin gözü düğümün çözüleceği Cumhurbaşkanlığı kabinesi kararları ve Başkan Erdoğan'ın yapacağı açıklamalara çevrildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2021, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER