Türkcan, Fesih Şartlarını Talep Ettik!

Uğur GENCER/ Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Kürşad Türkcan, “Yeni bir promosyon anlaşması sürecinin başlatılması için Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ilettik.”

Türkcan, Fesih Şartlarını Talep Ettik!
banner158
banner174

Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Kürşad Türkcan, “Yeni bir promosyon anlaşması sürecinin başlatılması için Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ilettik.”

Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Kürşad Türkcan’nın yaptığı açıklama;

Şube faaliyet alanımızda bulunan ilçelerde promosyon anlaşmalarının gözden geçirilerek güncellenmesi yönünde Mart ayında yaptığımız başvurular ilgili banka şubeleri tarafından reddedilmiştir.

Gerek Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile gerekse Şube Yönetim Kurulumuzun çalışmaları ile yapılan girişimler, dilekçe eylemleri de sonuç vermemiştir.

Promosyon anlaşmalarının yapıldığı tarih ile Ağustos ayı memur maaşları arasında ciddi bir fark oluşmuştur. Bankalara giriş yapılan para yalnızca 8 aylık süreçte %84,9 artmış, promosyon miktarı düşük kalmıştır. Bu durum bankanın lehine, çalışanın aleyhine hak kaybına neden olmaktadır.

Eğitim çalışanlarının hakkını savunmak ve korumak için promosyon anlaşması yapılan bankalarla görüşülerek FESİH ŞARTLARININ TALEP EDİLMESİNİ ve GÜNCEL MAAŞ MİKTARLARINA UYGUN YENİ BİR PROMOSYON ANLAŞMA SÜRECİNİN başlatılmasını talep ediyoruz.

Talebimize ilişkin resmi yazılarımızı bugün Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ilettik. Mart ayında başlattığımız süreci takip ediyoruz ve takip etmeye devam edeceğiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER