Akaryakıta büyük zam geldi!

Akaryakıtta tavan fiyat uygulamasının sona ermesinin ardından akaryakıttan alınan ÖTV oranları artırıldı. ÖTV benzinde yüzde 54, motorinde yüzde 78, LPG'de ise yüzde 188 oranında arttı.

Akaryakıta büyük zam geldi!
banner158
banner174

 Akaryakıtta tavan fiyat uygulamasının sona ermesinin ardından akaryakıttan alınan ÖTV oranları artırıldı. ÖTV benzinde yüzde 54, motorinde yüzde 78, LPG'de ise yüzde 188 oranında arttı. Bunun sonucunda bugünden itibaren benzinin litre fiyatına 55 kuruş, motorine 67 kuruş, LPG'ye ise 35 kuruş zam geldi.
Akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergi oranı artırıldı. İlgili Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.Hatırlanacağı üzere EPDK, bir süre önce dağıtım şirketlerinin akaryakıt fiyatları üzerindeki spekülasyonunu önlemek adına tavan fiyat uygulaması başlatmış. Uygulama 17 Mayıs'ta sona ermişti. Tavan fiyat uygulamasının sona ermesiyle ÖTV fiyatları yeniden düzenlendi.
EPGİS ZAMMI DUYURDU
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yapılan açıklamada vergi düzenlemesi sonrasında bugünden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatının 55 kuruş, motorinin 67 kuruş, LPG'nin ise 35 kuruş zamlandığını duyurdu. Hükümet bir süredir akaryakıtta fiyat değişimlerinin önemli bölümünü ÖTV’den düşerek fiyat artışını geçici olarak önlüyordu. Böylece bu sürecin ardından yüklü bir zam gelmiş oldu. Bu süreç öncesinde benzinde 2,52 lira, motorinde 2,05 lira ÖTV alınıyordu. Bu rakamlar, benzinde 86 kuruşa, motorinde 72 kuruşa kadar düşmüştü.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2021, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER