banner166

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ucuz gaz müjdesi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Karadeniz doğal gazının bir yıl boyunca belirli bir kısmının ücretsiz verilmesi için çalışma başlatıldığı öğrenildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ucuz gaz müjdesi!
banner158
banner174

Enflasyon başta gıda olmak üzere birçok alanda etkisini gösterdi. Hükümet enflasyonun etkilerini gidermek amacıyla kolları sıvadı.  Karadeniz doğal gazının mart ayında sisteme verilmeye başlanmasından sonra bir yıl süreyle vatandaşın evinde kullandığı gazın 25 metreküplük bölümünün ücretsiz verilmesine ilişkin çalışma yapılıyor. 

AK Parti hükümet, vatandaşların doğal gaz yükünü azaltmak ve gençlerin alım gücünü korumak için iki yeni adım atmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Karadeniz gazının sisteme gireceği mart sonundan itibaren her haneye 25 metreküplük doğal gaz desteği için hazırlık yapılıyor. Yapılan planlamayla, Karadeniz gazının sisteme girmesiyle konutlardaki doğal gaz kullanımının 25 metreküplük bölümü faturalara yansıtılmayacak. Bu destek bir yıl sürecek. Bir metreküp doğal gazın fiyatının 5 lira olmasından hareketle mart ayından itibaren hanelerde kullanılan doğal gazın 125 liralık bölümünü devlet üstlenmiş olacak.

AK Parti kaynakları, bu miktarın ortalama bir konutun ocak ve sıcak su için kullandığı doğal gazı karşılayacağına dikkat çekti.Maliyet hesaplamaları sonrasında nihai karar verilecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER