Maliye Bakanına" Ticari alan satışlarında KDV'yi sıfırlayın" talebi

Maliye Bakanına" Ticari alan satışlarında KDV'yi sıfırlayın" talebi

 Maliye Bakanına
banner158
banner174
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kocaeli Ticaret Odası'nı ziyaret ederek iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.son derece kalabalık bir katılımın olduğu toplantıda İşadamları "Ticari alanlardaki satışlarda KDV'yi sıfırlayın,başta Konut ,Beyaz eşya ve pek çok noktada aşağı çekilen yada sıfırlanan KDV indiriminin ticari alanlarda da uygulanmasını istiyoruz, bu yapılırsa piyasada büyük bir rahatlama meydan agelecek" talebi iletildi.
YOĞUN KATILIM

İlimize gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın son durağı KOTO oldu. KOTO Burhan Kasım Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen İş Dünyası İstişare Toplantısı’na Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yanı sıra Vali Hasan Basri Güzeloğlu, KOTO Başkanı Necmi Bulut, KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AKP Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 2012 yılının Kocaeli Vergi Rekortmeni Dr.müh.Murat Mustafa Satı, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut,  İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar, Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, Vergi Dairesi Başkanı Halil İbrahim Temiz, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün, Kızılay Kocaeli Şube Başkanı Cengiz İpek,  KOTO Meclis üyeleri ve KOTO üyesi çok sayıda işadamı katıldı.

BULUT  TALEPLERİNİ SIRALADI

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Hükümetimizin düzenlemiş olduğu istihdama katkı destekleri ile ilgili reformları takip ediyor ve destekliyoruz. Ülke ekonomisinin en önemli merkezlerinden birisi olan Kocaeli’ye ilişkin bir takım taleplerimizden söz etmek istiyoruz. Toplu taşıma araçlarının zorunlu sigorta ücretlerinin düşürülmesini talep ediyoruz. KDV’nin tüm sektörler bazında eşitlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şahıs firmalarından alınan gelir vergilerinin de makul seviyelere çekilmesini talep ediyoruz.  İşveren üzerindeki dolaylı vergi yükü rekabeti olumsuz etkilemektedir. Dolaylı vergi tamamen kaldırılmalıdır. Vergi tahsilat oranlarında Kocaeli ilk sıralarda yer almaktadır. Kişi başına 31 bin TL vergi öderken ilimize kişi başına 3 bin TL yatırım düşmektedir. İlimize ayrılan ödenek miktarı arttırılmalıdır. Kayıt dışı yapılaşmanın önüne geçirilmeli, denetimler arttırılmalı. Kamu bankalarından belirli oranda kredi olanağı sağlanmalı” ifadelerini kullandı.

 “TİCARET YAPMAK KOLAY DEĞİL”

Bulut’un ardından kürsüye gelerek konuşmasını gerçekleştiren Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Kocaeli’ye bundan sonra daha sık geleceğim. Ticaret odaları gerçekten müstesna bir yere sahiptir. İş adamları üreten, kazanan ve kazandığını devletle bölüşen insanlarsınız. Ticaret yapmak kolay değil, ticaret demek sıkıntı demek, risk demek. Siz hem kendiniz kazanıyorsunuz, hem de başka insanlara iş ve aş veriyorsunuz. Bizim devlet olarak daha fazla sizlerin yanında yer almamız gerekiyor. Bu ülkenin büyümesi, kalkınması, ülkemizin huzuru her şeyin üzerinde geliyor. Çok farklı bir dönemden geçiyoruz. Birçok mihrakla mücadele ediyoruz. Terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçlerimize Allah rahmet eylesin” dedi.

 “7 YILDA 6.8 ORANINDA BÜYÜME”

“Son 7 yıla baktığımızda birçok sıkıntıya rağmen ülke olarak 6.8 büyümüşüz” diyen Bakan Ağbal, “Bu sizlerin sayenizde oldu. Bu oran gerçekten olağanüstü bir oran. Son 7 yılda bir taraftan global kriz bir taraftan da içeride yaşadığımız sıkıntılar var. Bu ekonomimizin sağlam olduğunu gösteriyor. Çok büyük emek veriliyor. Bu son derece takdire şayan bir gelişme. İstihdamda çok önemli gelişmeler kaydettik. 2009’da işsizlik oranları birçok ülkede yüzde 25’lere kadar çıktı. Ama bu süreçte Türkiye 2009’dan bu yana istihdamda olağanüstü bir performans sergiledi. Ülke büyüyecekse ancak istihdamla büyür” şeklinde konuştu.

 
“NİSAN’DA İHTİSAS VERGİ DAİRESİ KURACAĞIZ”

En fazla desteği yatırıma verdiklerini ifade eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Ancak yatırım olursa ülkemiz büyüyecek. Yeni bir teşvik sistemini hayata geçirdik. Süper teşvik programını açıkladık. 10 yıl kurumlar vergisi almıyoruz. Enerji maliyetlerini 10 yıl süreyle biz karşılıyoruz. Faiz ve kar payı desteğimiz var. Altyapı desteğimiz var. Hibe desteklerimiz, son derecek önemli teşvikler getirdik. 2017’de yatırım yapanlara mevcut teşvik oranlarını yüzde 15 arttırdık. Kocaeli Vergi dairesi başkanlığına İhtisas vergi dairesi kuracağız. Nisan ayı içinde kurulacak ihtisas vergi dairesi. Önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Devlet olarak biz elimizi taşın altına koyduk. Asgari ücret desteği 2017 yılında da devam edecek” diye konuştu.

 “ÇİFT BAŞLILIK ORTADAN KALKSIN”

“Ülkenin yönetim sistemini de değiştirmeliyiz” diyen Bakan Ağbal, “Demokrasiyi güçlendireceğiz. Hukuk sistemi, adalet sistemi çok önemli. Yargıda, eğitimde, ekonomide reform şart. Kamu yönetimi reformu son derece önemli. 16 Nisan’da sandık kurulacak o zaman geldiğinde ülkenin önünü açacak yapısal düzenlemeyi yapıp yapmama noktasında karar vereceğiz. Yönetim sisteminde temsili demokrasiyi güçlendiriyoruz. Yönetimde istikrar, güçlü temsil sistemini getirmiş olacağız. Türkiye’de yargı tek ve sivil olsun diyoruz. 1982 yasasına göre sorumsuz bir yürütme anlayışı var. İstiyoruz ki sorumlu bir yürütme olsun çift başlılık ortadan kalksın” dedi.  Ardından soru cevap kısmına geçildi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2017, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER