banner166

Kumla Deresi Köprüsü çalışması trafiği rahatlatacak

Kumla Deresi Köprüsü çalışması trafiği rahatlatacak

Kumla Deresi Köprüsü çalışması trafiği rahatlatacak
banner158
banner174

 Eski Gölcük Yolu Ömer Türkçakal Caddesi Kumla Deresi bölgesinde genişletme çalışmaları başlatıldı

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ömer Türkçakal Bulvarı’nda genişletme çalışmaları yapıyor. Kumla Deresi üzerindeki köprünün genişletilmesiyle başlayacak olan çalışmalarda bir dizi uygulama daha gerçekleştirilecek.  Köprünün doğu aksında yapılacak genişletme çalışmasıyla Karadut Sokak’a dönüş için ilave bir şerit oluşturulacak. Kumla Deresi üzerine yapılacak toplam 6,5 metre genişliğindeki ilave köprüyle çevre fonksiyonları ve doğu yan yoldan çıkışlar güvenli hale getirilecek. Çalışmaları başlayan projede yağmursuyu hattı ve deplase uygulamaları yapılıyor.

 

GÜVENLİ TRAFİK AKIŞI SAĞLANACAK

Yoğun yaya hareketliliğinin olduğu bölgede yaya güvenliğini de sağlamak için 2,5 metre genişliğinde kaldırım yapılacak. Proje kapsamında Ömer Türkçakal Bulvarı ile Karadut Sokak’ın kesişimi ve Karadut Sokak ile Yosun Sokak kesişiminde yeni yapılacak adalar ile kontrollü ve güvenli trafik akışı sağlanacak.

 

İSTANBUL YÖNÜNE ÜÇ ŞERİT

Proje kapsamında Salim Dervişoğlu Caddesi üzerinde yapılacak düzenlemelerle mevcutta 2 şerit çalışmakta olan İstanbul yönü ilave şerit ile 3 şerit olacak. Salim Dervişoğlu Caddesi’nin Ankara yönü ise güneye kaydırılarak 2 şerit sürekliliği sağlanacak. Adalet Köprülü Kavşağı’nın kollarıyla kesişim noktalarında da yapılan düzenlemelerle sinyalize kavşaklardan trafik akışı yapılacak.

 

385 METRE FORE KAZIK

Çalışma kapsamında toplam 1100 metre yağmursuyu hattı döşenecek. Köprü için 385 metre fore kazık, 3 bin 80 metrekare parke, 4 bin 280 metre bordür, 600 metreküp beton, 80 ton demir kullanılacak. Çalışmada yaklaşık 8 bin ton asfalt ile yatay-düşey işaretlemelerin yanında aydınlatmalar yapılacak.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2017, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER