banner166

Suadiye -Arslanbey yoluna ikili köprü

Suadiye -Arslanbey yoluna ikili köprü

Suadiye -Arslanbey yoluna ikili köprü
banner158
banner174

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Suadiye -Arslanbey yolundaki kanal üzerine gidiş geliş olmak üzere iki köprü yapıyor.   

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde trafiği rahatlatacak projeler uygulamayı sürdürüyor. Ulaşım Daire Başkanlığı yol bakım onarım çalışmalarının yanı sıra dar yol kesimlerini genişleterek trafiğe uygun hale getiriyor. Bu kapsamda Kartepe ilçesi Suadiye ve Arslanbey’e ulaşım sağlayan Çepni Caddesi’ndeki kanal üzerine köprü inşa ediliyor. İkili olarak yapılan köprü, caddenin 2x2 olarak kullanılmasında rol alacak.

 

İKİ KÖPRÜ

Çalışma kapsamında ilk köprünün betonarme uygulamaları tamamlandı. İlk köprü dolgu ve asfaltlama çalışmalarının ardından trafiğe açılacak. İkinci köprü çalışmaları ise birinci köprünün hizmete girmesinin ardından başlayacak.

     

23 METRE UZUNLUĞUNDA KÖPRÜ

Proje kapsamında köprü İmalatları için 20 adet fore kazık çakıldı. Çalışmada 27 adet 23 metre uzunlukta 90 cm yüksekliğinde prekast kiriş ve yaklaşık 105 ton nervürlü donatı çeliği kullanılacak. Proje ile 23 metre orta açıklık, 22,5 metre tabliye genişliğine sahip betonarme köprü inşa ediliyor.

 

2500 TON ASFALT

Köprü çalışmasında yaklaşık 2 bin 500 ton asfalt, 2 bin ton plentmiks temel malzeme kullanılacak. Çalışma alanında yaklaşık 300 metre yağmursuyu altyapı uygulaması gerçekleştirildi. Projede elektrik ve aydınlatma da yer alacak.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2017, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER