Atatürk Vefatının 85. Yıldönümünde Gebze'de Düzenlenen Programla Anıldı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümü dolayısıyla Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit, “Çelenk Sunma Töreni’ne katıldı.

Atatürk Vefatının 85. Yıldönümünde Gebze'de Düzenlenen Programla Anıldı
banner158
banner174

Gebze Kent Meydanında düzenlenen törene; Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit, Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Albay Mustafa Bulut, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, öğrenciler, öğretmenler, okul müdürleri ve basınımızın temsilcileri katıldı. Protokol üyelerinin sırasıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtına çelenk sunmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihal saati olan 09.05’ te İlçemiz genelinde çalınan sirenler eşliğinde iki dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’mız okundu. 

Daha sonra Gebze Kent Meydanı Kültür Merkezi’ne geçilerek anma programına devam edildi. Alaettin Kurt Anadolu Lisesi Öğretmeni Kadife Demet Çalışır tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Programda konuşan Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit “Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

Programda, Atatürk’ün son günlerini anlatan film gösterisi, Alaettin Kurt Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından şiirlerin okunması, Atatürk Oratoryo sunumu, Atatürk'ün Sevdiği Türküler temalı müzik dinletisi, Zeybek Oyunu sunumu yapıldı. Program sonunda ilçemiz genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni gerçekleştirildi.  Anma programı Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit’in düzenleme komitesini tebrikleri ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2023, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER