banner166

Bakan Kurum, Gebze Millet Bahçesi alanında incelemelerde bulundu

Bazı ziyaretlerde bulunmak için kente gelen Kurum, Gebze Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek alanda incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum, Gebze Millet Bahçesi alanında incelemelerde bulundu
banner158
banner174

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yapımı devam eden millet bahçesinde incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, millet bahçelerinin deprem gibi afetler sırasında toplanma alanı vazifesi de göreceğini belirterek, vatandaşların burada barınma, gıda ve tedavi gibi ihtiyaçlarının giderileceğini söyledi.

Kocaeli'de temaslarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yapımına devam edilen Gebze Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulundu. Burada yetkililerden bilgi alan Kurum, millet bahçesinin ilk fidanını dikerek, ilk çiviyi kendi elleriyle çaktı. Yıl sonunda millet bahçesinin hizmet vermeye başlayacağının müjdesini veren Bakan Kurum, bu tür alanların bir afet anında toplanma alanı vazifesi göreceğini de söyledi.
Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabii biz tüm Türkiye genelinde, 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kocaeli'mizde de toplam 12 millet bahçemiz var. Bir kısmı inşa aşamasında, bir kısmı proje aşamasında. Toplam 8 milyon metrekare yeşil alan kazandırıyoruz Kocaeli'mize. Bu da gerçekten Kocaeli gibi üreten bir sanayi şehrimizde, vatandaşlarımızın sosyalleşme adına birliklerini, beraberliklerini gösterme adına çok çok önemli. Bu vesileyle de yeşil alan miktarını artırıyor ve şehirde vatandaşlarımızın nefes alacağı alanları yapıyoruz. Aynı zamanda da Kocaeli'miz bir deprem bölgesi. Hala 1999'da yaşadığımız depremin acıları içimizde. Bu alanlar, aynı zamanda da bir toplanma alanı vazifesi görecekler. Yani Allah göstermesin, bir deprem anında... Ki altyapısı da bu millet bahçesinde de buna göre hazırlanıyor. Geçici toplanma alanlarında, vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını, gıda ihtiyaçlarını, sağlık ve tedavi ihtiyaçlarını burada verilebileceğimiz bir alan. Bu anlamda da çok çok kıymetli."

Bir taraftan şehirdeki yeşil alanların sayısını, miktarını artırdıklarını vurgulayan Kurum, diğer yandan deprem dönüşümü çerçevesinde kentsel dönüşüm projeleri yürüttüklerini anımsattı.

Amaçlarının, bütün kurumlarla birlikte büyük ve güçlü Kocaeli için mücadele etmek olduğunu anlatan Kurum, Türkiye'nin yükselen değeri, üreten değeri, alın terinin şehri Kocaeli'ye her zaman destek olmaya devam edeceklerini sözlerini ekledi.

Bakan Kurum'a, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın,  AK Parti Kocaeli milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman ,Gebze Kaymakamı Mustafa Güler de eşlik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER