Burası GESMEK Kursu olsun!

Eskihisarlılar, mahallelerindeki kullanılmayan okul yeri için istekte bulundular:

Burası GESMEK Kursu olsun!
banner158
banner174

 Eskihisarlılar, mahallelerindeki  kullanılmayan okul yeri için istekte bulundular: 

 Eskihisar halkı, Eskihisar’da uzun yıllardır kullanılmayan ilkokul yerinin mahalle sakinlerinin istifade edeceği Gebze Belediyesi GESMEK  Kursu’na dönüştürülmesini istiyorlar. Mahalle Muhtarı  Tayfun Özcan; “ Gebze Belediyesi projeyi  üretti  ve hazır, 16 Aralık 2016’dan beri İl Milli Eğitimden tahsisini bekliyoruz” dedi.

 Eskihisarlılar, köy içinde bulunan ve şu anda kullanılmayan, daha önce belediyeye ait olan ancak okul yeri için yıllar önce Milli Eğitim alanı olarak hazineye devredilen,  Eskihisar mahallesi, 989 ada, 8 nolu parsel içindeki 2.876 m2’lik eski ilkokul yerinini Eskihisar halkının kullanımı için istiyor. Bu alanı  Gebze Belediyesi tarafından köy halkının istifade edeceği ve içinde Gebze Meslek Edindirme Kursu (GESMEK) branş kursları, köy odası, sosyal bölümlerin olacağı bir Köy Evi yapılmasını istediklerini, bundan dolayı  Gebze Belediyesi’nin de bu konuda  bir proje hazırladığını ifade eden Eskihisar  Muhtarı Tayfun Özcan,  yaklaşık 14 aydır arazinin  İl Milli Eğitim’e yapılan tahsisinin kaldırılmasını tahsisini beklediklerini açıkladı.


VALİ BEY, TALİMAT VERMİŞTİ

Muhtar Özcan, 16 Aralık 2016 tarihinde bu konuyu dönemin Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun muhtarlarla düzenlemiş olduğu 18. Muhtarlarla Değerlendirme toplantısında Vali Bey’e arz ettiğini, Vali Güzeloğlu’nun da aynı toplantıda hazır bulunan İl Milli Eğitim Müdürü’ne arazinin İl Milli eğitimden Gebze Belediyesi’ne  devredilmesi için gerekenin yapılması talimatını verdiğini duyurdu.

“TAHSİSİNİ BEKLYORUZ!”

 Eskihisar Muhtarı Tayfun Özcan ; “ Buraya Gebze Ticaret Odası’nın da bir Öğretmenevi yapmak istediğini duyduk, acaba Milli Eğitim bundan dolayı mı  Vali Bey’in kararını yaklaşık 14 aydır uygulamıyor bunu bilmek istiyoruz. Biz burasının öğretmenevi değil, Eskihisar halkının istifade edeceği kapsamlı bir kurs binası olmasını istiyoruz. Gebze Belediyesi de bu konuda hazır ve projesi var. Burası Öğretmenevi olursa, yanlış olur ve dışarıdan gelecek bir trafiği hiç kaldırmaz” dedi.

Muhtar Özcan, bu konuyu geçen hafta görüştüğü Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’a da aktardığını sözlerine ekledi.

Haber
 ; YILMAZ IŞIK

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178