Çayır’dan ‘Satılmasın’ Sesi Çıktı!

Tarihi 'Hünkâr Çayırı' olarak bilinen 195 dönümlük arazinin 133 dönümlük bölümünün, üniversite yapılması için Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı'na tahsisine tepki için Cuma namazı sonrası Gebzeli Sivil Toplum Platformu ve bazı siyasi partiler basın açıklaması için dün Hünkar Çayırı’nda hazır bulundu.

 Çayır’dan ‘Satılmasın’ Sesi Çıktı!
banner158
banner174

Tarihi  'Hünkâr Çayırı' olarak bilinen 195 dönümlük arazinin 133 dönümlük bölümünün, üniversite yapılması için Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı'na tahsisine tepki için Cuma namazı sonrası Gebzeli Sivil Toplum Platformu ve bazı siyasi partiler basın açıklaması için dün Hünkar Çayırı’nda hazır bulundu.

 

Tarihi  'Hünkâr Çayırı' nın Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı'na tahsisine tepki için Gebze Sivil Toplum Platformu tarafından Hünkâr Çayırını Verme. Fatih’in Otağı’nda buluşuyoruz” programı gerçekleştirildi. Fatih’in otağında kılınan Cuma namazının ardından STK’lar adına KAI Başkanı Mehmet Irak basın açıklamasını yaptı, Hünkâr Çayırı için devlet büyüklerini göreve davet etti.

 

DEVLET BÜYÜKLERİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ!

Fatih’in otağında kılınan Cuma namazı sonrası STK’lar adına ortak basın açıklamasını okuyan Kars Ardahan Iğdır (KAI) Başkanı Mehmet Irak, Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinin bize bıraktığı önemli miraslardan olan Hünkar çayırının özel bir üniversite yapılması amacıyla Erzincan Vakfına verilmesi büyük bir yanlışlıktır. Bu hatadan biran önce dönülmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızı ve devlet büyüklerimizi göreve çağırıyoruz.

ÜNİVERSİTE ALANI İÇİN BİR ÇOK YER VARKEN

Bizler okula, camiye, kışlaya karşı olan insanlar değiliz. Ancak Gebze’de üniversite yapılması için bir çok alan varken, tarihi bir değerimiz olan bu alanda üniversite yapılması büyük bir yanlışlıktır. Bizler her zaman ecdadının yaptıkları ile övünen insanlarız. Ancak hatanın yapılmasına da asla sessiz kalmayacağız. Bizler üniversiteye değil, üniversitenin yapılacağı yere karşıyız. Bir gün gelecek, kampüs yetmedi, fakülte yetmedi, bir bakmışız ki şu anda olduğumuz yer bir otopark haline gelmiş.

 Bu kentin büyüklerini bu yanlışlığa karşı durmaları için göreve davet ediyor, tarihin dokusuna dokunulmamasını istiyoruz.” dedi.


PROGRAMA İLGİ CILIZ OLDU

Hünkâr Çayırı’nda yapılan ortak basın açıklamasına 700 bin nüfuslu Gebze’deki Sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra, Muhtarlar, CHP Gebze ve Çayırova ilçe örgütleri, Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı heyetleri katılırken, bazı STK’ların ortak basın açıklamasına ilgi göstermemesi üzerine katılım oldukça cılız oldu.

Engin BATI

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2017, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER