Farplas işçileri Gebze Kent Meydanında eylem yaptı

Direnişteki Farplas işçileri Gebze Kent Meydanında eylem yaptı. Farplas işçileri “Haklılığımızı haykırmaya devam ediyoruz" dedi.

Farplas işçileri Gebze Kent Meydanında eylem yaptı
banner158
banner174

53 gündür fabrika önünde işten atılan işçilerin geri alınması ve sendika hakları için mücadelelerini sürdüren Farplas işçileri bu kez Gebze Kent Meydanı'nda taleplerini dile getirdi. Yine polis engeliyle karşılaşan Farplas işçileri, polisin slogan atmadan yürüyün demesine kulak asmayarak "Farplas işçisi yalnız değildir", "Direne direne kazanacağız", "Sendika haktır engellenemez" ve "Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz" sloganlarıyla Odeabank önünden Gebze Kent Meydanına kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından Gebze Kent Meydanında konuşan Birleşik Metal-İş Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, "Biz TOSB'tan Gebze'ye yürümek istediğimizde yine karşımıza polisi diktiler. Gebze işçisi, Gebze'de bulunan emek ve demokrasi güçleri kaymakam beyin bu aymazlığını aşacak. Gebze kamuoyu önünde Farplas'ta yaşananları dile getirmek için buradayız. Fabrika önünde direnişimizi 53. gündür sürdürüyoruz. Patronun evinin önüne gittik, holdingin önüne gittik ve şimdi Gebze Kent Meydanı'ndayız, haklılığımızı haykırmaya devam ediyoruz" dedi.

SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ 

Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı; Urfa’dan Antep’e, Çorum’a, Tekirdağ’a işçi sınıfı patronlarının ve siyasal iktidarın adaletsizliği ve zulmüne karşı direndiğini belirtip özetle şunları kaydetti: “Buradan direnişte olan işçi kardeşlerimizi selamlıyorum. Farplas işçisi sadece ekmeği, emeği, sendikal hakkı için değil işçi sınıfının onuru için direniyor. Farplas işçilerinin dik duruşu Farplas sınırlarını aşmış, sesi taşınmıştır. Farplas patronu avuçlarını ovalayıp, ‘Nasıl olsa bu direniş bitecek’ diye bakıyor ancak Farplas direnişçileri, ‘Biz bitti demeden bitmez’ diyor. Birleşik Metal-İş ve Limter-İş olarak bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Önümüz bahar, önümüz 1 Mayıs. Farplas direnişini 1 Mayıs’a taşıyacağız. 1000’ler, 10 binler olarak patronların ve siyasal iktidarın baskısına karşı direnmeye devam edeceğiz. Farplas işçileri sendikal hakları, emekleri için direnmeye devam etmeliler. Bizler tek kişi kalana kadar yanlarında olacağız. İstedikten sonra aşılmayacak dağ, zapt edilmeyecek kale yoktur.” BMİS Genel Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu sözlerine tüm destekçilere teşekkür ederek başladı. Serdaroğlu, “Biz biliyoruz ki yüreklerimizin yanına konulan yüreklerle yolumuzda yürüyoruz. Bundan sonra da onların desteğiyle yürüyeceğiz” dedi. 

HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER 

Sekiz firmaya bölmüş aynı işyerinde çalışanları. Sendikal yetki sonrası şirketler değişiyor. İstihdam bürosu kuruluyor. İşkolu değişikliğiyle üyelikleri düşüyor. Ana fabrikaya geçip sarı sendikaya üye kaydediyorlar. Bunlar tamamen suç ama bakanlık da buna göz yumuyor. Suça göz yuman da bilsin ki o suça ortaktır ve hesabını mutlaka hukuk önünde verecektir.” İşçiler basın açıklaması esnasında “İşçilere değil patronlara barikat”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “Direne direne direnişten zafere”, “Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz”, “İnadına sendika inadına DİSK”, “Yaşasın onurlu mücadelemiz”, “Direne direne kazanacağız”, “Farplas işçisi direnişin simgesi”, “Sendika haktır engellenemez” sloganları atıp dövizler taşıdı. Hep birlikte çekilen halay ile birlikte basın açıklaması sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER