Gebze Kaymakamlığı 1 Mayıs'a izin verdi

Gebze Sendikalar Birliği tarafından 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda düzenleneceği ilan edilen 1 Mayıs Gebze Kaymakamlığı tarafından Gölcüönü Meydanı’nda yapılmasına izin verdi.

Gebze Kaymakamlığı 1 Mayıs'a izin verdi
banner158
banner174

Gebze Sendikalar Birliği, binlerce işçinin yaşadığı Gebze'de 1 Mayıs için 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda buluşacaklarını açıklamış, kaymakamlığa başvuru yapmıştı. Gebze Kaymakamlığı ise verdiği cevapta, işçi ve emekçilerin her sene 1 Mayıs'ta buluştuğu Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda kaymakamlıkça belirlenen toplantı ve yürüyüş güzergahı dışında olduğunu bildirdi.

KİTAP FUARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ
Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit tarafından Gebze Sendikalar Birliği'ne gönderilen yazıda, ''2911 sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşü Kanunu kapsamında ilçemizde belirlenen toplantı ve yürüyüş alanları kaymakamlığımızın web sitesinde yayınlanmış olup, bahse konu miting alanı ilçemiz Mevlana Mahallesi Mevlana Kapalı Semt Pazarı Açık Otopark Meydanı olarak ilan edildiğinden belirtilen alan dışında miting izni verilmesi mümkün olmadığı, aynı zamanda açık hava toplantısı düzenlemek istediğiniz Kent Meydanında 29 Nisan-10 Mayıs 2023 tarihleri arasında Gebze Belediye Başkanlığınca Gebze 2. Geleneksel Kitap fuarı açılacağından talebiniz uygun görülmemiştir'' denildi.

2022'DE NE OLMUŞTU?
Gebze’de kaymakamlığın koyduğu alan yasağının ardından Gebze Sendikalar Birliği dün Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ile son kez bir araya geldiler. Gebze Sendikalar Birliği Kaymakamlık makamı ile yapılan toplantı sonucunda saat 15:00'da Gebze Trafo Meydanında toplanarak Gölcüönü Meydanı’nda 1 Mayıs kutlamaları yapılması kararlaştırıldı. Gebze Sendikalar Birliği tarafından yapılan açıklamada, “Tüm Gebze emekçileri ile halkını 1 Mayıs kutlamalarına davet ediyoruz” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178