banner166

Kaymakam Güler 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kutladı

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kutladı

Kaymakam Güler 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kutladı
banner158
banner174

19 Mayıs 1919 tarihi Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun ilk adımı ve bağımsızlık mücadelemizin miladıdır. 


Bundan tam 103 yıl önce Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan insanların büyük zorluk ve fedakârlıklar içerisinde başlattığı mücadele neticesinde Türk milletimiz, kendisine vurulmak istenen esaret zincirini kırıp bağımsızlığını elde etmiştir. 


Samsun’da başlayıp dalga dalga Anadolu’ya yayılan kurtuluş hareketi Cumhuriyetimizin başlangıcı olduğu gibi, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma çalışmalarının da ilk adımıdır.


Aziz milletimiz esaret altında yaşayan mazlum milletlere ışık olmuş, bu kutlu zaferle bağımsızlığa, bayrağa ve vatana sahip çıkma azim ve kararlılığını tüm dünyaya haykırmıştır.


Geleceğimiz, umudumuz sevgili gençler;


Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olarak, Türkiye’nin uygarlık yolunda durmadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesi ve teminatı sizlersiniz. 
Türkiye Cumhuriyeti istiklal şuuruyla yetişen gençlere emanet edilmiştir. İçinde bulunduğumuz yüzyılın güçlü ve saygın Türkiye'si sizlerin omuzlarında yükselecektir.


Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı olan gençlerimize olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getirmiş ve “Gençler! Cesaretimizi güçlendirip devam ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız.” diyerek bu güveni açıkça ifade etmiştir.


Verilen bu çetin ve meşakkatli mücadeleleri unutmamak için 19 Mayıs tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anarken, gençlere armağan edilen bu anlamlı günü de Gençlik ve Spor Bayramı olarak büyük bir heyecan ve sevinçle kutluyoruz.


Bu duygu ve düşüncelerle; Gebzeli hemşerilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizi de sevgiyle selamlıyorum.


                                                                                                                                                          Mustafa GÜLER
                                                                                                                                                        Gebze Kaymakamı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER