banner166

Kaymakam Özyiğit'in İlköğretim Haftası Mesajı

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, 2022-2023 Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Kaymakam Özyiğit'in İlköğretim Haftası Mesajı
banner158
banner174

Kaymakam Özyiğit’in mesajı şöyle:

Çocuklarımızın gönüllerini bilgi ve erdemle yeşertecek yeni eğitim ve öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftada; aydınlık yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan ailelerimizin, büyük bir fedakârlık ve azimle hizmet veren öğretmenlerimizin yeni eğitim-öğretim yılı heyecanını yürekten paylaşıyorum.

Biliyoruz ki; milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve müreffeh milletler arasında yer almasını sağlamak için birinci şart eğitimdir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimdir ki bir milleti, ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” sözleri, eğitimin önemini açıkça ifade etmektedir. 

Değerli Öğretmenlerimiz;

Yeni nesil sizlerin elinde şekillenecek, geleceğimizin teminatı gençlerimiz sizlerin eseri olacaktır. Bu münasebetle çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik donanımların yanında milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerle bezenmiş, özgüveni tam, hedefini bilen şahsiyetler olarak yetiştireceğinizden hiç şüphem yok. Bu meşakkatli fakat kutsal görevinizde sizlere başarılar diliyorum.

Değerli Anne ve Babalarımız;

“Eğitim ailede başlar” sözünün ruhuna uygun olarak çocuklarımıza iyi bir model olmalı, öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizle sürekli diyalog halinde çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerine katkı sağlamalı, onların takipçisi olmalısınız. Çünkü çocuklarınızın ilk öğretmenleri ve onları en iyi tanıyanlar sizlersiniz.

Umudumuz, Geleceğimiz, Sevgili Öğrencilerimiz;

Bizler üzerimize düşenleri yerine getirirken sizlerin de eğitim-öğretim hayatınızın tüm basamaklarında önemli başarılara imza atacağınıza yürekten inanıyorum. Sizler, ülkemizin ve milletimizin istiklal ve istikbalinin yegâne teminatısınız. Eğitim hayatınızda ayrı ayrı her birinize üstün başarılar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ülkemize ve ilçemize hayırlı olması temennisiyle İlköğretim Haftası’nı kutluyor, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiasına başarılı bir yıl diliyorum.

                                                                 Mehmet Ali Özyiğit
                                                                 Gebze Kaymakamı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER