banner166

Kendilerini savcı olarak tanıtıp yaşlı adamı dolandırdılar!

Gebze’de telefona aradıkları kişiye kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı belirlenen 2 kişi polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Kendilerini savcı olarak tanıtıp yaşlı adamı dolandırdılar!
banner158
banner174
 Gebze’de telefona aradıkları kişiye kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı belirlenen 2 kişi polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.Edinilen  bilgiye göre Gebze’de 17 Şubat 2021 günü meydana gelen olayda bir vatandaşı telefonla arayan 2 kişi kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak, adının terör örgütüne yönelik devam eden bir soruşturmaya karıştığını, bu işten kurtulmak ve suçluları yakalamak için söylediklerini harfiyen yapmalarını istedi. Olayın şokunda olan vatandaş telefonun ucundaki şahısların kendisine söylediği her şeyi harfiyen yaptı.

Birikimi olan parayı operasyon sonunda geri alacağını düşünerek kendi elleri ile şahısların istediği yere getirip teslim eden kişi bir süre sonra kendisini arayan kişilere ulaşamayınca dolandırıldığını anladı. Polise yapılan ihbar sonrası olayla ilgili soruşturma başlatan Kocaeli Polisi yapmış olduğu araştırma ve incelemelerin ardından olayın faillerini tespit etti. Yaşlı vatandaşı polis ve savcı yalanı ile dolandıran 5 ayrı suçtan sabıkalı  M.Ş.A. ile 2 ayrı suçtan sabıkalı  F.G.   İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Gebze Adliyesine sevk edilen her iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2021, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER