banner166

KSBL Bulgaristan’da

Uğur GENCER/ Sosyal Bilimler Lisesi koordinatörlüğünde Erasmus+ Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında Multi-perspective Approach towards e-learning (Uzaktan Öğretime Çok Boyutlu Yaklaşımlar) isimli projenin ikinci eğitim-öğretim faaliyetleri paylaşıldı.

KSBL Bulgaristan’da
banner158
banner174

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

Okulumuz Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi koordinatörlüğünde Erasmus+ Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında  Multi-perspective Approach towards e-learning (Uzaktan Öğretime Çok Boyutlu Yaklaşımlar) isimli projenin ikinci eğitim-öğretim faaliyetleri  06-10 Şubat 2022 tarihleri arasında Bulgaristan’da gerçekleştirilmiştir.

Bulgaristan'daki ortağımızın ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu faaliyet, eğitim öğretim faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçası olan rehberlik ve psikolojik danışmanlık alanına ilişkin iyi uygulamaların değişimini kapsamaktadır. Faaliyete proje koordinatörü okulumuzdan 5, katılımcı okullardan (Kuzey Makedonya (4), İtalya (1) , Romanya (4) faaliyete ev sahipliği yapan okuldan 4 olmak üzere toplamda 17 öğretmen katılmıştır.

Faaliyette eğitim ve öğretim  süresince tüm okullar tarafından hazırlanmış olan kurumsal ve ülkelere ilişkin raporlar sunulmuştur. Ayrıştırılmış raporların ardından ortaklıkta yer alan kurumların tamamına ilişkin durumu analiz eden kapsamlı bir karşılaştırmalı rapor hazırlanmış olup uzaktan eğitim sürecinde, rehberlik ve psikolojik danışmanlık kavramının tanımı, içeriği ve bu sürece yönelik genel ve özel kavramlar hakkında bilgi paylaşımı yapılmıştır. Ayrıca dünyada ve Avrupa'daki mevcut durum ile ilgili ülkelere göre incelemelerde bulunulmuştur. Ayrıca ev sahibi okulun bu konuda özel eğitimi bulunan kilit personelleri ve davet ettiği uzmanlar tarafından; okulda kullanmakta oldukları koordinasyon, yönetim ve denetim çalışmalarının kapsamlı tanıtımı yapılmış ve incelenmiştir. Tüm okullar için kullanılabilir olan program ve araçların tespiti, kullanılmakta olan yönetimsel yaklaşım ve metodolojilerin dijital ortamlarda nasıl kullanılacağı, bu amaçla ihtiyaç duyulan teknik ve pedagojik bilgiler konularında fikir alışverişi yapılmıştır.

Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ali Temizel bu faaliyetlerin uzaktan öğretim sürecinde kullanılabilecek rehberlik ve psikolojik danışmanlık araç ve metodolojilerine dönük edinilen bilgi, beceri ve tecrübelerin önce kurumsal, yaygınlaştırma faaliyetleri ile birlikte yerel ve ulusal çapta tüm öğretmenlere faydalı olması dileğinde bulundu ve projede emeği geçen tüm öğretmen ve idarecilere teşekkür etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER