Mahmut Aşıkoğlu hocam kalemine sağlık

Uğur GENCER/ Gebze İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Aşıkoğlu severek başarıyla icra ettiği mesleğinde inanç, azim ve dostluk üzerine kaleme alıp sosyal medyada paylaştığı geçmişe götüren meslek hikayesi.

Mahmut Aşıkoğlu hocam kalemine sağlık
banner158
banner174

Uğur GENCER/  Gebze İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Aşıkoğlu severek başarıyla icra ettiği mesleğinde inanç, azim ve dostluk üzerine kaleme alıp sosyal medyada paylaştığı geçmişe götüren meslek hikayesi.

 

16 Haziran 2001 tarihinde çıktığım bu yolda tam 20 yıl oldu.

 

    1999 yılında, okul müdürlüğü sınavını kazanmış, sınavdan sonra yapılacak kursu bekliyordum. (1998 yılında çıkan yönetmelikle okul müdürlüğü için önce yazılı sınav sonra bir ay yönetim kursu ve yine sınav yapılırdı. Sınavda puanına göre üçe tipe ayrılan okullara atama olurdu.) Bu arada okul müdürlüğündeki gibi aynı süreçleri kapsayan şube müdürlüğü sınavı açıldı. Mayıs 2000’de sınava girmek için başvuru yaptım. Sınav 1 Temmuz 2000 tarihinde ve Trabzon’a en yakın şehir Samsun’da. Sınavdan 4 gün önce "Bu imtihanı kazanırsam küçük bir Anadolu kasabasında görev yapmayı istiyorum..." diye not almışım. 

 

      Hem gezelim hem imtihana girelim deyip, 1 Temmuz’dan iki gün önce Samsun öğretmenevine ailece geldik. 1 Temmuz 2000 tarihinde sınav yapıldı. İyi bir sonuç bekliyordum ve öyle de oldu. 

 

    Ocak 2001’in son günleri bizi, Yalova Esenköy Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde kursa aldılar. Alanında uzman, üniversitelerden ve bakanlıktan görevliler ders verdi. Sonunda sıkı bir sınav olduğu için biz de gece gündüz çalışıyorduk. Bir ay sonunda yapılan sınav ile kursu tamamladık. Trabzon’dan 6 kişi idik. Köksal Cüre, Mehmet Mutluoğlu  ve ben bir odada; Erol Kazancı , Gürsel Bektaş ve Tahsin Kalayci  bitişik odada kalıyordu. Ama yıllarca devam edecek dostluğumuz da burada başlıyordu. 

 

    Bu aşamalardan sonra bizi atamak için tercih almaya Mart 2001 sonunda başladılar. 4 ve 5. bölgelerden başlamak esastı ve ancak 3 ilçe tercihi yapabiliyorduk. O zamanlar tercihler ve işlemler kâğıt üzerinden yapılıyordu. Ben, Erzurum Aşkale, Gümüşhane Köse ve Malatya Battalgazi’yi tercih etmiş, bakanlık nereye atarsa bölümünü de işaretlemiştim. 

 

    5 Haziran 2001 tarihinde sonuçlar açıklandı. Ben tercihlerime değil, Kars Akyaka ilçesine atanmıştım. İsmini ilk defa duyuyordum. Hatta bazen “Akkaya” da diyordum. Bana Arsin sağlık ocağında Dr. Erdem Şen’in orada çalıştığını söylediler. Gitmeyi çok düşünmüyorken Dr. Erdem ve büyüklerimle yaptığımız istişareler sonucu gitmeye karar verdim. 

 

       19 Haziran 2001 tarihinde Kars/Akyaka ilçesinde şube müdürü olarak göreve başladım. İlk imzamı da bir öğretmenin askere gitmek için düzenlenen belgesine attım. Böylece Akyaka’da başladığım şube müdürlüğü serüvenini, Çorum’da ve Gebze’de devam ettirdim. Bundan sonrasını da Allah bilir.

 

Nice yıllara Mahmut hocam..




 

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2021, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER