Meclis’te Marmara Uzmanlar tartışması

Gebze Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı dün Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in başkanlığında yapıldı.

Meclis’te Marmara Uzmanlar tartışması
banner158
banner174
 

 

 

 Gebze Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı  dün Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in başkanlığında  yapıldı. Meclis toplantısında 23 gündem maddesi görüşülürken, CHP’li  meclis üyeleri  , 5. Madde olan kadroya alınan müteahhit işçilerinin bundan böyle  Belediyenin Şirketi olan  Marmara Uzmanlar  Şirketinde çalışacak olmalarından ötürü çekincesini dile getirdi. Başkan Köşker, “ bu tasarruf bizim tasarrufumuz değil hükümetimizin kararıdır” dedi.

 

Gebze Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı  dün saat 16:15-17:05 saatleri arasında  Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in başkanlığında  yapıldı.

BEYLİKBAĞI SAKİNLERİ DE MECLİSİ İZLEMEK İSTEDİ

Meclis oturumu başlamadan önce  Meclis önünde toplanan beylikbağı bölgesinden gelen tapu sorunu olan çok sayıda vatandaş da Meclis’e girmek istedi ancak izi verilmedi. Başkan Köşker tapular konusunda onları Meclis oturumu sonunda Kültür Salonu’nda bilgilendireceği haberi gönderince  Beylikbağı sakinleri  kültür salonuna alındı. Polis meclis salonu önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Meclis’i  CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Eski İlçe Başkanı Av. Recep Dursun ve bazı CHP’li yönetim kurulu üyeleri de izledi.

TAŞERON  İŞÇİLERİ  MARMARA UZMANLAR’DA

Açılış ve yoklamanın ardından ilgili komisyon raporları okundu ve sırasıyla görüşüldü. Meclis’te AK Partili bazı Meclis üyelerinde  izinli çokluğu dikkat çekerken , 23 gündem maddesi sırasıyla görüşülerek karara bağlandı, bazı teklifler de  ilgili komisyonlara havale edildi.

Komisyon raporları okunurken 5. Madde olan Belediyenin Şirketi Marmara Uzmanlar İnşaat San ve Tic. Ltd.Şti.’nin sermaye artışına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşülürken, CHP’li Meclis Üyeleri  gündem maddesi üzerine görüş istediler. CHP’li Meclis Üyesi Dilek Tan, birden bire  Marmara Uzmanlar Şirketine    sermaye artışı istenmesinden ötürü tedirgin olduklarını ifade ederek, “ Sayın Başkanım  bu konuda galiba doğmamış çocuğa don biçilmek isteniyor gibi bir durum var. Bu konuda ciddi bir kaygımız var” deyince, Başkan Köşker bu konuda bilgilendirme yaparak şöyle dedi:

“TAŞERON İŞÇİLERİ BURADA İSTİHDAM EDİLECEK”

“ Değerli arkadaşlar bu konuda bir bilgilendirme yapayım. Biliyorsunuz uzun yıllar Marmara Uzmanlar Şirketi hep zarar ediyordu atıl şekildeydi. Çay bahçelerinden, otoparklardan zarar etti. Son taşeron yasası ile birlikte  taşeron işçilerimizin istihdamı için biz Marmara Uzmanları şirket olarak gösterdik ve artık bundan böyle 2 nisan tarihinden itibaren yaklaşık 1.500 işçi bu çatı altında istihdam edecek . Durum budur. Burda düşünülecek durum yoktur. Ayrıca Marmara Uzmanlar Halk Ekmeği çalıştırmaya devam edecek, halkımız rahat olsun” dedi. Aynı gündem maddesi üzerine  söz alan CHP’li Meclis Üyesi Eşref Emin Güzey de, “ Marmara Uzmanların zarar ettiğini düşünmüyoruz. Bazı konularda açık değilsiniz Sayın Başkan” derken, CHP’li Meclis Üyesi Serkan Davutoğlu da, “ Marmara Uzmanlarla ilgili alınan yeni işçi istihdamı ile ilgili 2014 yılından beri savunduğumuz haklı muhalefet şimdi daha net olarak ortaya çıkmış bulunuyor” dedi. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

MUHTARLAR BASKI ALTINDA KALACAK

Meclis Oturumu’nun 7. Maddesi olan  Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kurularak 1 adet Muhtarlık İşleri Müdürü kadrosunun ihdas edilmesine ilişkin Plan ve Bütçe-Hukuk Dilekçe Tetkik ve İsimlendirme Komisyonu Ortak Raporu görüşülürken söz alan CHP’li Meclis Üyesi  Yılmaz Bulut da Belediye bünyesinde  muhtarlık işleri müdürlüğünün kurulması  konusunda da  çekimser olduklarını belirterek, bu müdürlüğün kurulması ile birlikte  bölge muhtarlarının belediye tarafından ciddi bir baskı altına alınabileceklerini iddia etti. Bulut: “  Bununla muhtarlar belediyenin emireri olur” iddiasında bulundu.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de bunun üzerine; “ Bu müdürlüğün kurulması genel bir mesele, yani ülke genelinde olan bir şey. Bizimle alakası yok” diyerek maddeyi oylattı ve madde oy çokluğu ile oylandı.

Meclis Oturumu’nun diğer maddeleri olan İmar komisyonları da oylanırken, Meclis’e sunulan 9 adet teklif maddesi de ilgili komisyonlara havale edilmek üzere oylandı ve Meclis oturumu 3 Nisan 2018,Salı günü toplanmak üzere Başkan Köşker tarafından sonlandırıldı. Toplantının sonunda Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Beylikbağı sakinlerini tapular konusunda bilgilendirmek üzere  Gebze Belediye Kültür Salon’unda kabul etti. Toplantı sırasında polis dışarıda güvenlik önlemi aldı.  Haber: YILMAZ IŞIK

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2018, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER