Pevrul Kavlak, “Biz Bitti Demeden Bitmez!”

Gebze 1 Nolu Şube 4. Olağan Genel Kurulu 27 Ocak 2018 tarihinde Çayırova Ramada Hotel’de yapıldı.

Pevrul Kavlak, “Biz Bitti Demeden Bitmez!”
banner158
banner174

 Burada konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak; “Evet, grevimiz ertelendi. Daha doğrusu grev fiili olarak yasak hale getirildi. Ama bizim için sürpriz olmadı. Kazanmayı güce değil haklı olmaya dayandırıyoruz. Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Haklıyız güçlüyüz kazanacağız.” Dedi.

Gebze 1 Nolu Şube 4. Olağan Genel Kurulu  27 Ocak 2018 tarihinde Çayırova Ramada Hotel’de yapıldı. Genel Kurul Gebzeli metal işçilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Sendika  Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ı, sendikanın Sosyal ve Kültürel Kulüpleri’nin Gebze bölgesinde kurduğu Folklor Kulübü üyeleri karşıladı. Örgütlü olunan fabrikalarda çalışan üyelerden  oluşan folklor kulübü genel kurul salonun girişinde küçük bir gösteri düzenledi.

Gebze 1. Nolu Şubenin 4. Olağan Genel Kurulunda Divan Başkanlığına Genel Başkan Pevrul Kavlak seçilirken, Divan Başkan Vekilliklerini Genel Başkan Yardımcısı  Yücel Yücel ile Genel Mali Sekreter Uysal Altundağ yürüttü.

Olağan genel kurula TÜRK-İŞ İstanbul Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Arçekil-LG Klima Endüstri İlişkileri Uzmanı Çağın Ünsal, Döksan LTD Genel Müdürü Esat Dolgun,  De-Ka Elektronik İnsan Kaynakları Yöneticisi Bekir Yılmaz, De-Ka Elektronik Üretim Sorumlusu Kadir Tatoğlu, Ocak Kalıp Genel Müdür Yardımcısı Veli Uğur, Zatel A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Öner Ciğerim, Ferro Döküm Satın Alma Müdürü Onur Efe, Genel Başkan Yardımcılarımız Mesut Gezer ile Yusuf Ziya Odabaş’ın katıldığı genel kurula çok sayıda davetli ve üyeler  katıldı.

Tek aday listesinin olduğu genel kurulda Şube Başkanlığına Mustafa Teke, Şube Sekreterliğine Mustafa Keleş, Şube Mali Sekreterliğine Esat Alan, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Selim Kurt ve Şube Eğitim Sekreterliğine Ayhan Bayraktar seçildiler.

KAVLAK KONUŞTU: “ BİZ HAKLIYIZ VE KAZANACAĞIZ!”

Gebze 1 Nolu ŞubeNİN  Genel Kurulunda hükümetin sendikanın almış olduğu  grev uygulama kararını ertelemesini değerlendiren Sendika Genel Başkanı  Pevrul Kavlak, henüz hiçbir şeyin bitmediğini, metal işçisi bitti demeden de asla bitmeyeceğini dikkat çekerek şunları söyledi: “Her şey bitti mi? Asla ve asla bitmedi. Biz bitti demeden de bitmeyecek. Hatta daha yeni başlıyor. Daha dün (26.01.2018) Başkanlar Kurulumuzu burada topladık. Süreci yeniden gözden geçirdik. Eylem kararlarımızı bu yeni duruma göre revize ettik. Evet, grevimiz ertelendi. Daha doğrusu grev fiili olarak yasak hale getirildi. Ama bizim için sürpriz olmadı. O yüzden gelin, sözleşme daha Yüksek Hakem’e gitmeden oturup anlaşalım. İşi masada çözelim. Buradan bir kez daha sesleniyorum: hala vakit var. Hala bir fırsat var” dedi. Kavlak:  “34 yıldır sendikal mücadele içindeyim. Hayatım boyunca örgütlü mücadeleye inandım. Şimdi grevimizi erteleyenlere soruyorum: Anayasal grev hakkımızı elimizden alırsanız biz nasıl sendikacılık yapacağız? Bizim elimizi kolumuzu bağlarsanız hakkımızı nasıl alacağız? Hani Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ya güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istiyorum. Aynen öyle. Sonuna kadar katılıyorum. Sonuna kadar destekliyorum. Biz de haklının, güçlü olacağı bir dünya istiyoruz. Onun için haklıyız güçlüyüz kazanacağız diyoruz. Kazanmayı güce değil haklı olmaya dayandırıyoruz. Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Haklıyız güçlüyüz kazanacağız.” Dedi. 

Haber: Engin BATI/ Fotoğraflar: Gencay TAŞÇI

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER